Peste 5 milioane de euro din fonduri UE, folosite fraudulos de CJ Prahova și Dâmbovița

inaugurare_dj_101g_55903300
inaugurare_dj_101g_55903300

Potrivit unui audit al  Curţii de Conturi,  Consiliile Judeţene Prahova şi Dâmboviţa trebuie să returneze integral peste cinci milioane de euro, fonduri europene, din care a fost reabilitat un drum judeţean, după ce au fost descoperite nereguli în procedura de achiziţie.

Autoritatea Naţională de Audit din cadrul Curţii de Conturi a propus o corecţie de 100% în cazul proiectului prin care a fost reabilitat DJ 101 G, drum care face legătura între judeţele Prahova şi Dâmboviţa şi care a fost reabilitat, fiind inaugurat anul trecut, a declarat, vineri, la Sinaia, secretarul general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Gheorghe Nastasia.

Drumul judeţean 101 G, care face legătura între judeţele Prahova şi Dâmboviţa pe ruta Tătărani - Brazi - Tinosu - Şirna - Hăbud - Crivăţu a fost reabilitat din bani alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) prin Programul Operaţional Regional şi a costat 5.150.000 euro.

Drumul are o lungime de 31 de kilometri, dintre care şase pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. Lucrarea a fost inaugurată pe data de 31 mai 2010 în prezenţa Elenei Udrea şi a preşedinţilor consiliilor judeţene Prahova şi Dâmboviţa.

Acesta a arătat că Direcţia de Control fonduri comunitare din cadrul MDRT a propus iniţial o corecţie de 25% (respectiv returnarea sumei de aproximativ un milion de euro - n.r.), însă raportul Autorităţii Naţionale de Audit, încheiat la sfârşitul săptămânii trecute, nu a fost de acord cu această corecţie, propunând returnarea întregii sume.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia a precizat că returnarea banilor ar trebui făcută de către autoritatea contractantă, respectiv Consiliul Judeţean Prahova, împreună cu partenerul cu care a colaborat pentru reabilitarea acestui tronson, respectiv CJ Dâmboviţa.

Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, neregulile găsite la controalele făcute de autorităţile competente au în vedere procedura de licitaţie, mai exact faptul că autoritatea contractantă nu a ţinut cont de o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel