Peste 500 de antreprenori au urmat cursuri de administrare a afacerii organizate de Consiliul Naţional al IMM-urilor

Un număr de aproximativ 550 de reprezentanţi ai unor întreprinderi mici şi mijlocii - întreprinzători, manageri şi angajaţi ai departamentelor de resurse umane - au participat în acest an la programe de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, în cadrul proiectului SME Academy POCU/227/3/8/117398, pe care Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) l-a finalizat sâmbătă, 19 octombrie. 

Proiectul a fost destinat dezvoltării capacităţii de administrare a afacerilor pentru liderii de IMM-uri din România şi a fost derulat în perioada 4 mai 2019 - 19 octombrie 2019, informează CNIPMMR. Obiectivul general al proiectului a fost promovarea unei ocupări sustenabile şi de calitate a forţei de muncă din regiunile Nord-Est, Centru şi Sud-Est, prin oferirea unor cursuri integrate de formare profesională pentru 600 de întreprinzători, manageri şi angajaţi ai departamentelor de resurse umane, în vederea adaptării activităţii acestora la dinamica sectoarelor economice cu potenţial competitiv. Proiectul a avut valoarea totală de 3,26 milioane lei, finanţarea fiind nerambursabilă în procent de 100%.

În cadrul proiectului au fost emise de ANC un număr de 400 de certificate de absolvire, care atestă îmbunătăţirea competenţelor în domeniul antreprenorial a 400 de persoane. Minim 400 de certificate de absolvire au fost emise de CNIPMMR pentru atestarea îmbunătăţirii competenţelor pentru domeniile planificării strategice şi managementului inovării.

De asemenea, 104 certificate de absolvire au fost emise de ANC pentru atestarea îmbunătăţirii competenţelor în domeniul managementului resurselor umane a 104 de persoane, minim 200 de persoane au beneficiat de serviciile personalizate de business coaching, şi cel puţin 200 de IMM-uri au fost sprijinite în vederea elaborării unei planificări strategice pe termen lung.

În cadrul programului au fost organizate 3 mese rotunde regionale la care au fost invitaţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din regiune, reprezentanţi ai agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, reprezentanţi ai mediului academic, iar 23 de protocoale de colaborare au fost semnate între CNIPMMR şi cei interesaţi relevanţi în vederea susţinerii proiectului pe tot parcursul implementării sale.

La un program inovativ de învăţare experimentală prin sport au participat peste 50 de persoane, şi s-a folosit o aplicaţie mobilă de training SME Bootcamp pentru formarea, sedimentarea şi testarea cunoştinţelor. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Structural European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel