Peste 65.000 de refugiaţi din Nagorno-Karabah, aproximativ jumătate din populația regiunii separatiste, a intrat în Armenia

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Jumătate din populația oficială din Nagorno-Karabah a intrat în Armenia.

Peste 65.000 de refugiați din Nagorno-Karabah, aproximativ jumătate din populația oficială a acestei regiuni separatiste au intrat în Armenia, după ce Azerbaidjan a lansat o operaţiune-fulger săptămâna trecută, relatează AFP.

”Statul le furnizează o locuinţă convenabilă tuturor celor care nu au o locuinţă prestabilită”, a anunţat guvernul armean într-un comunicat.

Autorităţile de la Baku au deschis duminică coridorul Lacin, singurul drum care leagă enclava de Armenia, la patru zile de la capitularea separatiştilor şi încetarea focului, ceea ce a dus la un exod a mii de civili care au fugit înainte de sosirea forţelor azere.

Oficial, Nagorno-Karabah, o enclavă muntoasă situată în Azerbaidjan care a devenit regiune secesionistă la prăbuşirea URSS cu sprijinul Erevanului, are circa 120.000 de locuitori, în principal armeni.

Un element suplimentar de tensiune, peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute după explozia unui depozit de carburant luat cu asalt de locuitori, luni seară, în plin exod. Drama s-a soldat cu cel puţin 68 de morţi şi 290 de răniţi.

Citește și: UE își exprimă îngrijorarea cu privire la tensiunile dintre Armenia și Azerbaidjan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel