Iată cum stă treaba în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației potrivit datelor oficiale primite chiar din interior!
Din dorința de a ne informa cititorii cu privire la veniturile salariale acordate la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și grila de posturi ocupate în cadrul instituției, în conformitate cu prevederile art. 33 – Transparența veniturilor salariale din Legea cadru nr. 153/2017, am solicitat personalului responsabil cu emisia de informații de interes public următoarele:
În contextul aparatului bugetar supradimensionat, am dori dori să știm cum s-a făcut reforma personalului angajat în MDLPA. Câți angajați aveați în minister în luna iunie anul trecut (înainte de Rotativă), câți sunt astăzi și-n ce posturi. Cum s-a făcut reforma aparatului bugetar în agențiile subordonate?
Iată și răspunsul MDLP primit la redacție:
"Referitor la solicitarea dumneavoastră, transmisă Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), vă comunicăm următoarele:
În luna iunie 2023, la nivelul MDLPA erau prevăzute 771 de posturi. În luna mai 2024 sunt 735 de posturi, aferente următoarelor funcții:
12 funcții de demnitate publică;
90 funcții publice de conducere;
584 funcții publice de execuție;
49 funcții de natură contractuală de execuție.
În prezent, instituția noastră se află în proces de reorganizare a structurii funcționale, ca urmare a aplicării prevederilor Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung și ale Hotărârii Guvernului nr. 367/2024 pentru modificarea și completarea Hotărârea Guvernului nr. 477/2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
În ceea ce privește instituțiile publice din subordinea/sub autoritatea MDLPA, reorganizarea a fost finalizată la nivelul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și Agenției Naționale pentru Locuințe. Pentru celelalte instituții, preconizăm ca reorganizarea structurilor funcționale să se finalizeze în termenul legal prevăzut, respectiv 30 iunie 2024."
Salarille sunt, evident, pe măsura funcției. Cei 12 care ocupă poziții de demnitate publică (demnitarii și înalții funcționari publici) au venituri lunare începând cu 15.680 lei - cât câștigă secretarul genera adjunct, de pildă. Ministrul ia lunar nici mai mult nici mai puțin de 21.840 lei iar secretarul de stat, al doilea om în minister, 16.640 lei/lună. Consilierii ministrului (personalul angajat în cabinet) câștigă de la 3.712 lei până la 8.543 lei, în funcție de atribuții, încadrare și ore lucrate.
Informațiile cuprinse în Nota cu nr. MDLPA 65182/28.03.2024, publicată pe site-ul ministerului, sunt în continuare valabile - ne-au mai spus cei de la Biroul Comunicare.
Reamintim că pe site-ul ministerului există și un document public care prezintă veniturile salariale acordate la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, situație actualizată la 28.03.2024. Aflăm de aici că, pe lângă sporul pentru condiții de muncă acordat în temeiul prevederilor art. 23 din Legea-cadru nr. 153/2017, se dau și sporuri pentru titlul științific de doctor.
Unii angajați mai primesc și acest spor de complexitate. Potrivit prevederilor art. 30 alin. (6) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare “Personalul din ministerul de resort cu atribuții de reglementare în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor va fi salarizat la nivelul prevăzut în anexa nr. VIII la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, la care se adaugă un spor de complexitate de 35%”, acesta menținându-se la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu