Peste 8.500 de postări abuzive, eliminate de pe rețelele sociale în timpul JO 2024. Pugilista Khelif și cazul Bărbosu - Chiles, printre cele mai dezbătute subiecte

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Mii de postări abuzive de pe social media au fost eliminate în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris a filtrat peste 8.500 de postări abuzive contra sportivilor pe diverse platforme online, scrie DPA, citat de Agerpres.

Comisia Sportivilor din cadrul CIO a spus că aceste postări au fost verificate și s-au luat măsuri suplimentare cu ajutorul unui sistem susținut de inteligența artificială (AI).

”În calitate de reprezentanți ai sportivilor, condamnăm în cei mai fermi termeni orice forme de atac și hărțuire, indiferent de opiniile pe care le-ar avea cineva cu privire la anumite decizii. Ne arătăm din toată inima întreaga noastră simpatie și sprijin pentru sportivii și persoanele afectate de acest comportament inacceptabil”, a spus Comisia Sportivilor din cadrul CIO.

Înainte de Jocuri Olimpice, Kirsty Burrows, șefa unității unui sport sigur de la CIO, a afirmat că sunt așteptate aproximativ 500 de milioane de postări pe rețelele sociale. Burrows a adăugat că sistemul susținut de AI va monitoriza mii de conturi pe toate platformele importante de rețele sociale în peste 35 de limbi în timp real.

Pugilista Imane Khelif, cea mai ”afectată” de ostitilățile de pe social media

Algerianca Imane Khelif, medaliată cu aur la box, a fost ținta unei ostilități semnificative pe rețelele sociale. Imane Khelif, la fel ca taiwaneza Lin Yu-ting, medaliată de asemenea cu aurul olimpic, au avut dreptul să participe la turneul feminin olimpic de box, chiar dacă ambele au fost descalificate de la Mondialele din 2023 din cauză că nu au îndeplinit cerințele unor teste de gen, care includeau testarea sangvină și alte măsuri, dar nu și teste de testosteron.

Parchetul din Paris a anunțat săptămâna trecută că a fost lansată o anchetă privind hărțuirea cibernetică pe criterii de gen, insulte publice și incitare publică la discriminare.

Potrivit autorităților, Khelif a depus o plângere, iar alături de avocatul ei Nabil Boudi au scris pe platforma X că ancheta ar trebui să dezvăluie cine s-a aflat în spatele ”campaniei misogine, rasiste și sexiste” contra pugilistei africane.

Citește și: Jordan Chiles, dărămată de durere după vestea devastatoare de la TAS. Mesajul sportivei din SUA

Cazul Bărbosu - Chiles, intens dezbătut pe rețelele sociale

Finala de la sol, unde românca Ana Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliata cu bronz, înaintea contestației făcute de americanca Jordan Chiles, care i-a ”smuls” bronzul olimpic, a dus la aprige dispute pe social media. Mai ales în contextul în care Ana Bărbosu și-a recuperat medalia în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv, dată la mai multe zile de la încheierea finalei de la Paris.

Acuzațiile venite din rândul internauților au fost din cele mai diferite, de la corupție la nivelul TAS, până la rasism, aceasta din urmă fiind susținută, mai voalat sau nu, chiar și de către campioana olimpică, brazilianca Rebeca Andrade.

”Este un dezastru. Nu știm cum va fi sfârșitul, dar fetele au cerut un apel de notă, astfel încât să puteți revizui tot ceea ce se întâmplă. Dar chiar nu știu cum va rezolva FIG acest lucru.

Și, în același timp, pentru noi, au fost trei femei de culoare care au reprezentat atât de multe lucruri. A fost atât de special, a fost istoric, nu se mai întâmplase niciodată, știi, așa că nu cred că a fost arc doar pentru mine, ci pentru toate fetele, femeile și toți oamenii care au luptat atât de mult pentru a arăta că este posibil, știi că se poate întâmpla, că merităm să fim acolo”,a spus Rebeca Andrade pentru Essentially Sports, după ce la ceremonia de premiere podiumul a fost ocupat de braziliancă, Simone Biles (argint) și Jordan Chiles (bronz).

De altfel imaginea cu plecăciunea americancelor, în semn de respect față de Andrade, o imagine care prezenta în fapt un podium format, în premieră, din trei sportive de culoare, a făcut înconjurul lumii.

”A fost senzațional, cred că au înțeles asta. A fost, de asemenea, un moment, a fost un moment foarte special și important pentru mine”, a mai spus Rebeca Andrade.

Citește și: Gimnasta Ana Bărbosu, ”Ambasadorul municipiului Focșani”. Distincție specială pentru medaliata olimpică de la Paris 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel