Peste 8.500 de posturi noi vor fi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Peste 8.500 de posturi noi vor fi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a anunțat, miercuri după-amiază, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, după ședința de Guvern.
Raed Arafat a numit decizia „istorică”, deoarece va corecta „o problemă foarte mare din punctul de vedere al resursei umane”.
Vor fi 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din care 120 posturi de ofițer, 25 de maiștri miitari și 8.00 de soldați profesioniști.
„Va fi o premieră când vom avea această categorie de personal. Prin suspendarea serviciului militar obligatoriu, s-a hotărât profesionalizarea structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, s-a făcut un calcul, iar IGSU și structurile subordonate prevedeau un număr de 42.600 de posturi, din care 88% erau prevăzuți ca subofițeri. Ulterior, în 2010 - 2014, au dispărut peste 14.000 de posturi prin desființare și au mai fost date afară fizic 1.300 de persoane angajate la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență”, a spus Raed Arafat.
Astfel, s-a ajuns la aproximativ 29.000 de posturi care a scăzut continuu din cauza plecărilor și a pensionărilor.
În acest an urmează să fie ocupate, până la sfârșit, aproape 1.500 de posturi.
„Combinat cu tehnica care se achiziționează, impactul acestora angajări va crește calitatea și capacitatea sistemului de urgență”, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Guvernul a adoptat proiectul de ordonață privind reducerea impactului produselor din plastic asupra mediului, iar printre printre obiectele ce urmează să fie scoase din comerț sunt bețișoarele de urechi și paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic.
Proiectul aprobat de Guvern interzice punerea pe piață a produselor din plastic și nu fabricarea lor, a explicat ministrul Mediului, Tanczos Barna, miercuri, la finalul ședinței Executivului. Practic, producătorii români pot produce pentru export și doar pentru țările din afara UE.
Pe lista cu produse vizate de noile reguli sunt bețișoarele de urechi, bețele pentru baloane, paiele pentru băuturi, paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic. De asemenea, este vorba despre pungile de transport, filtrele de tutun și echipamentele de pescuit care conțin plastic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News