Publicitate
Peste 80 de elevi, din clasele terminale aparținând Colegiului Tehnic Energetic București, și-au putut dezvolta, pe parcursul a 19 luni, abilitățile de integrare pe piața muncii prin servicii inovatoare de practică în întreprindere simulată și prin furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională. Liceenii au putut, astfel, îndeplini atribuții și funcții cheie dintr-o firmă, grație proiectului POSDRU/109/2.1./G/81777, „Practica în întreprindere simulată”.
La Conferința de încheiere a proiectului, organizată, joi, 11 iulie 2013, la Hotel Capital Plaza din Capitală, s-a reliefat faptul că deși obiectivul principal urmărit a fost dezvoltarea abilităților de integrare pe piața muncii a 80 de elevi din anii terminali, în final 89 de tineri au beneficiat de pregătirea specifică pentru piața muncii, ceea ce este un adevărat succes.
Elevii, beneficiarii reali ai proiectuluiDe-a lungul celor 19 luni, destinate derulării proiectului, toți cei 89 de elevi ai Colegiului Tehnic Energetic București au beneficiat, prin intermediului softului educațional de simulare a activităților dintr-o firmă, realizat în cadrul proiectului, de un procesul educațional compus din sesiuni de practică în întreprinderea simulată și de sesiuni de consiliere și orientare vocațională, în care au fost abordate teme relevante pentru acești tineri, care poate peste un an sau doi vor dezvolta propria afacere.
Prin implementarea proiectului s-a urmărit realizarea de transferuri de informaţii şi know-how şi, astfel, creşterea nivelului de competenţă profesională consecutiv absolvirii ciclului liceal și sporirea șanselor de ocupare, întrucât, la ora actuală, pe piața forței de muncă exigențele sunt din ce în ce mai mari.
Obiectivul general al proiectului „Practica în întreprindere simulată” a fost acela de a-i pregăti pe elevii din clasele terminale de la Colegiu Tehnic Energetic București să facă față provocărilor inserției pe piața muncii sau continuării studiilor și pentru a-și canaliza eforturile de dezvoltare într-o direcție care să integreze vocația lor și dezvoltarea de competențe și abilități cerute de angajatori.
Mai multe detalii referitoare la beneficiile proiectului pentru cei tineri, au fost oferite de Cristian Pielescu, managing partner la Convex Network: "Tinerii participanți la proiect au înțeles ce înseamnă un business, ce înseamnă lucrul într-o companie, într-o întreprindere, într-o firmă. Ei au înțeles, în cadrul modulelor de practică în care au jucat mai multe roluri, ce înseamnă lucrul într-o companie din diferite poziții: de exemplu au fost angajați la resurse umane și atunci au înțeles ce înseamnă organigramă, care e rolul fiecărui departament, ce presupune fișa postului, cum se întâmplă procese de recrutare, planificare de concedii, etc. A existat și o componentă de consiliere, care s-a bazat pe baterii de testare inițială, după care au fost sesiuni de consiliere prin care au fost îndrumați cum să-și facă un CV, cum să se prezinte la un interviu, cum să își găsească o cale în carieră după aceea... Am avut și mese rotunde la care profesori din mediu universitar le-a prezentat căile de studiu pentru mai departe: postliceale, universitare, masterat", a precizat Cristian Pielescu.
La conferinţa de închidere au fost prezentate rezultatele obţinute pe parcursul celor 19 luni de implementare ale proiectului.
La eveniment au participat reprezentanţi ai instituției beneficiare, reprezentanți ai partenerilor implicați în proiect, precum și reprezentanţi ai presei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News