Peste 90 firme s-au înfiinţat prin programul de sprijinire a tinerilor afacerişti cu 10.000 de euro de la Guvern. Vezi ce buget a alocat statul

afaceri
afaceri

Peste 90 de firme au fost înmatriculate până marţi în cadrul Programului de sprijinire a debutanţilor în afaceri, prin care aceştia pot beneficia de finanţare nerambursabilă de până la 10.000 de euro, cele mai multe societăţi având ca domeniu de activitate întreţinerea şi repararea auto.

„Începând cu 11 februarie şi până astăzi (22 februarie - n.r.) s-au înregistrat la ofiicile Registrului Comerţului un număr de 657 microîntreprinderi în cadrul Programului de sprijinire a debutanţilor în afaceri, din care 518 sunt rezervări de nume, 48 sunt pe flux (în curs de aprobare) şi 91 sunt deja înmatriculate“, se arată într-un comunicat al Agenţiei de Implementarea a Programelor pentru IMM-uri (ANIPIMM), citat de Mediafax.

Firmele înmatriculate îşi pot depune, începând de marţi, şi planurile de afaceri.

Cele mai multe din cele 91 de societăţi sunt din domeniul întreţinerii şi reparaţiilor auto (13), urmate de cele cu domeniu de activitate fabricarea pâinii, prăjiturilor şi produselor proaspete de patiserie (6) şi de restaurante (5).

De asemenea, cea mai mare parte a firmelor sunt din Cluj, Argeş şi Bihor, fiecare câte 7, în Bucureşti fiind înmatriculate doar două societăţi.

„Este o atractivitate deosebit de mare a tinerilor ceea ce ne bucură foarte mult. Rezultatele sunt la înălţimea aşteptărilor, tinerii au înclinaţii pentru antreprenoriat. Am lansat proiectul după ce am realizat un studiu în universităţi, şi din care a rezultat că toţi tinerii îşi doresc să devină antreprenori, să-şi ia soarta în mâini, să nu depindă de un salariu şi chiar să dea salarii altora“, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Agenţiei Naţionale de Implementare a Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, Cristian Haiduc.

Potrivit datelor ANIPIMM, marţi au depus planuri de afaceri cu punctaj de calificare cinci firme. De asemenea, alţi 228 de utilizatori şi-au creat cont şi completează datele privind planul de afaceri pe site-ul Agenţiei.

În cadrul Programului întreprinzătorii în vârstă de până la 35 de ani pot beneficia de finanţare de până la 10.000 de euro. Programul are alocat în acest an un buget de 21 milioane de lei.

Tinerii afacerişti vor primi 10.000 de euro de la stat

Tinerii în vârstă de până la 35 de ani vor primi finanţare nerambursabilă de maximum 10.000 de euro pentru înfiinţarea de microîntreprinderi, dar trebuie să angajeze minimum două persoane şi să reinvestească anual 50% din profit, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate, la începutul lunii februarie, de Guvern.

Cine va încasa 10.000 euro de la Boc, prin programul de sprijinire a tinerilor sub 35 de ani

Premierul Boc a anunţat un nou program de sprijinire a tinerilor sub 35 de ani, cu 10.000 de euro, nerambursabili, ca să-şi deschidă o afacere. Cei care îşi fac deja planuri trebuie să ştie că obţinerea banilor nu va fi uşoară.

Avertismentul IKEA pentru programul lui Boc de sprijinire a tinerilor

Viitori mici producători, potenţialii aspiranţi la programul prin care Guvernul sprijină tinerii afacerişti cu 10.000 de euro, s-ar putea confrunta cu o piaţă dură, în condiţiile în care giganţii actuali au raportat scăderi ale vânzărilor în ultimii doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel