Această rețetă românească trebuie încercată neapărat. Se prepară chiar ușor și gustul este delicios.
Ingrediente
- pește fără cap 1,500 kg
- arpacaş 0,500 kg
- ceapă 0,250 kg
- ulei 0,250 l
- vin alb 0,200 l
- roşii 0,250 kg
- sare 0,050 kg
- piper 0,002 kg
- muştar boabe 0,002 kg
- verdeaţă 1 leg.
- cimbru 1 fir
Vezi și: Ouă "Jana". Rețetă românească plină de savoare
Cum se prepară
Ceapa tăiată mărunt se înăbuşă în ulei, se stinge arpacaşul bine spălat şi fiert, se pune puţină apă, piper, boabe de muştar puţin zdrobite, cimbru pisat şi verdeaţă şi se potriveşte gustul de sare, apoi se toarnă totul într-o tavă. Peştele porţionat se aşază deasupra şi se dă la cuptor pentru coacere.
După ce s-a copt pe jumătate, se pun deasupra bucăţi de roşii şi se dă la tavă din nou la cuptor. La sfârşit, se adaugă vinul şi continuă coacerea până ce sosul scade complet.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum fierbi carnea rapid. Ai nevoie de un ingredient banal. Nu e vorba despre sare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News