În direct la România TV ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut precizări cu privirea la efectele pe care le poate da peștele contaminat cu mercur, asupra sănătății.
”Imediat după ce am aflat despre acest scandal am luat legătura cu specialiștii în toxicologie, medici, pe care i-am întrebat care ar putea fi posibilele consecințe asupra sănătății celor care au consumat acest tip de alimente. Răspunsul lor a fost următorul: Acest tip de alimente, consumate în timp îndelungat și frecvent, pot să dea încărcări ale organismului cu metale grele, dar care se manifestă după o perioadă mai îndelungată de timp. Adică doi, trei ani. Repet, este vorba despre un consum constant. Dacă încărcătura cu metale grele, pe care noi nu o cunoaștem în acest moment, pentru că nu avem toate datele, ar fi fost foarte mare, cu siguranță acei pești ar fi murit. Consecințele pot să apară în timp. Nu putem vorbi de cazuri letale în acest moment, dar avem nevoie de mai multe date”, a precizat Sorina Pintea în direct la România TV.
Conform România TV, șase tone de pește contaminat cu mercur, și produse din pește, au fost retrase de la comercializare însă nu se știe ce cantitate a ajuns deja piețe și în magazine.
Vezi și: Intoxicația cu mercur. Primele semne, efecte devastatoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu