Peștele cu legume la cuptor este perfect după mesele îmbelșugate de Sărbători. Ușor, delicios și sănătos!
Ingrediente
1 kg peşte (crap, ştiucă, şalău, păstrăv)
1 lămâie
sare
piper
1-2 fire de praz
2-3 căţei de usturoi
2-3 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
500 g cartofi
3-4 linguri ulei
mărar şi pătrunjel verde
Cum se prepară
Peştele se curăţă de solzi, de branhii şi intestine. Se spală cu apă rece, se usucă şi se taie bucăţi. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 30 minute.
Prazul şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă şi se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se sting cu apă şi se fierb înăbuşit 5 minute. Se răstoarnă într-o tavă cu puţină apă, apoi se adaugă morcovii, pătrunjelul şi cartofii tăiaţi bucăţi, potrivit retete.unica.ro Se dă cu un praf de sare şi piper, iar deasupra se pun bucăţile de peşte. Se stropeşte totul cu ulei şi se coace pentru 30-40 minute.
Se serveşte imediat, presărat cu verdeaţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News