Peste jumătate din companiile globale au în plan să realizeze achiziţii, în 2020 (studiu EY)

Mai mult de jumătate (52%) din corporaţiile globale plănuiesc să realizeze achiziţii în anul următor, iar sectoarele în care vor exista astfel de mişcări sunt serviciile medicale, bunurile de consum, sectorul energetic, imobiliar şi de tehnologie, relevă studiul EY Global Capital Confidence Barometer (CCB), ajuns la cea de-a 21-a ediţie.

Conform cercetării, publicată miercuri, două treimi (66%) dintre respondenţi intenţionează să aloce peste 25% din capitalul total dedicat investiţiilor în tehnologie, în timp ce peste jumătate dintre directorii executivi (56%) vor să realizeze aceste investiţii prin intermediul achiziţiilor, al asocierilor de tip joint ventures sau al fondurilor externe cu capital de risc. În acelaşi timp, aproape două treimi dintre respondenţi (61%) întâmpină dificultăţi în atragerea talentelor cu abilităţile necesare, acest procent fiind şi mai mare în Regatul Unit al Marii Britanii (66%) şi Germania (72%), scrie Agerpres.

Sondajul EY arată, totodată, că sectoarele unde vor exista fuziuni importante în perioada următoare sunt: serviciile medicale, bunurile de consum, sectorul energetic, imobiliar şi de tehnologie.

În privinţa apariţiei unei posibile recesiuni, majoritatea managerilor (54%) susţin că nu se aşteaptă la aşa ceva nici pe termen scurt, nici pe termen mediu. Totuşi, în timp ce mare parte dintre directorii executivi rămân încrezători în perspectivele lor economice, 80% dintre respondenţii din Germania şi 62% dintre cei din Regatul Unit se aşteaptă la o recesiune. Pe de altă parte, directorii executivi din SUA sunt cei mai optimişti, iar 78% dintre aceştia nu iau în calcul posibilitatea unei recesiuni economice semnificative pe termen scurt şi mediu.

Potrivit sursei citate, aproape două treimi din companii (64%) planifică să-şi diminueze impactul problemelor comerciale şi tarifare prin reconfigurarea lanţurilor de aprovizionare şi relocarea unităţilor de producţie, în timp ce circa un sfert (22%) dintre companii îşi reevaluează opţiunile de răspuns la această situaţie în rapidă schimbare.

"În contextul acestor perspective economice optimiste, se estimează o piaţă a tranzacţiilor extrem de competitivă în 2020. Opt din zece respondenţi se aşteaptă la o intensificare a ofertelor ostile şi competitive în anul următor, iar 75% dintre respondenţi preconizează că investitorii privaţi vor juca un rol important în ceea ce priveşte achiziţiile.De asemenea, directorii executivi consideră că vor asista la o intensificare a activităţii din zona megatranzacţiilor (de peste 10 miliarde de USD), mai mult de jumătate dintre aceştia estimând o creştere a numărului de tranzacţii care depăşesc pragul de 10 miliarde de USD. Aproape trei sferturi dintre respondenţi (72%) nu anticipează nicio scădere a activităţii de fuziuni şi achiziţii în general, iar un procentaj similar (71%) dintre directorii executivi preconizează o creştere a tranzacţiilor transfrontaliere", reiese din concluziile studiului de specialitate.

În topul destinaţiilor pentru investiţii, SUA ocupă primul loc. De asemenea, studiul constată că atractivitatea Marii Britanii se menţine, investitorii considerând-o a doua destinaţie preferată pentru investiţii, la nivel global. SUA şi Regatul Unit au devansat Germania (locul 3), China (4) şi Canada (5).

Studiul Global Capital Confidence Barometer evaluează gradul de încredere al companiilor în perspectivele economice şi identifică tendinţele şi practicile conducerilor în ceea ce priveşte modul în care companiile îşi gestionează planurile referitoare la capital - cadrul EY pentru gestionarea strategică a capitalului.

În august şi septembrie, Thought Leadership Consulting a intervievat pentru EY un eşantion format din peste 2.900 de executivi din 45 de ţări, dintre care 70% aveau funcţii de CEO, CFO şi alte funcţii executive superioare.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 284.000 de angajaţi în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 36,4 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2019.

Prezentă în România din anul 1992, EY este liderul de pe piaţa serviciilor profesionale, cu peste 800 de angajaţi pe plan local şi în Republica Moldova, ce lucrează în birouri din: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel