Într-o singură tavă, poți coace peștele și cartofi, iar rezultatul va fi o mâncare echilibrată și completă.
În timpul gătitului, legumele se vor coace în zeama de la pește și vor fi foarte gustoase și parfumate. În plus, peștele își va păstra toate substanțe utile.
Ingredientele de care ai nevoie:
file de pește - 400 grame,
cartofi - 500 grame,
morcovi - 2 bucăți,
ceapa - 2 bucăți,
smântână - 1 lingură,
ouă - 1 bucată,
cașcaval tare - 150 grame,
sare și piper negru după gust,
ulei vegetal.
Se spală fileul de pește, se usucă ușor cu un prosop de bucătărie și se taie bucăți. Cartofii și morcovii se curăță de coajă, se spală și se taie cercuri subțiri. Ceapa curățată se taie în jumătăți de rondele. Cașcavalul se dă prin răzătoare grosieră.
Se pune smântâna într-un bol, se adaugă oul și jumătate din cașcavalul dat prin răzătoare. Condimentează cu sare și piper și amestecă.
Unge o tavă de copt cu ulei vegetal. Întinde în straturi cartofii, morcovii, ceapa, bucățile de pește, sare și piper. Peste legume și pește se toarnă smântâna. Deasupra se pune restul de cașcaval ras.
Coace peștele cu legume în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 30 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu