Peste patru milioane de persoane au părăsit Ucraina, de la începutul războiului, potrivit ONU

Foto rol ilustrativ/ Refugiați din Ucraina
Foto rol ilustrativ/ Refugiați din Ucraina

 Miercuri sunt anunțate trei coridoare de evacuare, a anunțat vicepremierul ucrainenan Irina Vereshchuk.

Aproximativ 4.019.287 de persoane au părăsit Ucraina până în prezent, potrivit Agenției ONU pentru refugiați, citată de Sky News.

Dintre acestea, 2,3 milioane au ajuns în Polonia. Reprezentanții ONU spun că fluxul de refugiați a încetinit în ultimele zile.

Se estimează că 6,5 milioane de persoane au fost, de asemenea, strămutate din casele lor în Ucraina, potrivit Mediafax.

În același timp, Ucraina și Rusia au convenit miercuri asupra a trei coridoare de evacuare, a anunțat vicepremierul ucrainean Irina Vereshchuk.

Vereshchuk a precizat că există un coridor pentru evacuarea locuitorilor din Mariupol și livrarea de ajutoare umanitare către Berdyansk, un traseu pentru livrarea de ajutoare umanitare către și evacuarea din Melitopol și unul pentru o coloană de mașini din Enerhodar către Zaporizhzhia.

„Convoaiele de autobuze și camioane cu ajutoare umanitare au plecat deja din Zaporizhzhia", a declarat ea miercuri într-un mesaj video.

Citește și..

Copleșite de costurile de îngrijire a refugiațior ucraineni, 11 state membre cer Comisiei Europene ajutor financiar

Propunerea comună, susținută de 11 țări membre, solicită Comisiei să inițieze crearea unui fond dedicat la nivelul UE pentru a acoperi „efortul financiar uriaș” de a oferi asistență medicală ucrainenilor care au fugit de invazia rusă. Aceste fonduri ar fi folosite pentru a acoperi costurile asigurărilor de sănătate și alte cheltuieli.

Ministrul polonez al Sănătății, Adam Niedzielski, a declarat la o întâlnire a miniștrilor sănătății din UE la Bruxelles că amploarea și viteza fără precedent a sosirilor refugiaților din Ucraina pun sistemele de sănătate sub o presiune tot mai mare, deoarece țările acoperă costurile tratării refugiaților prin propriile sisteme de sănătate.

Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia – toate având produsul intern brut pe cap de locuitor sub media UE – au susținut propunerea.

„Faptul că sistemul nostru va fi copleșit – asta este clar pentru toată lumea. Ne așteptăm la unele probleme în secțiile de cancer, secțiile de urgență și secțiile de arși și traumatologie”, a declarat ministrul slovac al Sănătății, Vladimír Lengvarský. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel