Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat o rețetă în care vedeta este peștele.
„Niciodată nu mâncăm suficient pește, darămite sa mai facem și exces - de unde și îndemnul "nicio masă fara pește!" Chiar nicio masă, nu cred ca e posibil, dar merită saă profităm de sărbători. Și ca să nu existe nemulțumiri de genul "nu-mi place gustul pronunțat de pește" sau "mi se pare că e prea gras, grețos", vă propun rețeta mediteraneeană cu sos făcut din roșii, măsline, capere și usturoi.
Indiferent de felul de pește folosit, de la somon la crap, această variantă aduce o schimbare binevenită la capitolul gust, iar gătitul umed (cu sos) menține peștele suculent și ușor de digerat. Prezența roșiilor crește absorția fierului, dar aduce beneficiu și la capitolul aspect, preparatul căpătând un aer de sărbătoare.
Drept garnitură sunt potriviți cartofii la cuptor sau piure, ca să echilibreze aciditatea roșiilor, însă puteți face orice combinație doriți. Important e sa ne amintim sa mâncăm pește măcar de 2ori/săptămână", a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe contul ei de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu