Peste șapte milioane de oameni au rămas în beznă după raidurile rusești

Foto Ilustrativ Pixabay Serhii Bondarchuk
Foto Ilustrativ Pixabay Serhii Bondarchuk

Cel puțin 15 infrastructuri energetice ucrainene au fost avariate în timpul raidurilor rusești din ultimele ore. 

Acest lucru a fost confirmat de șeful adjunct al biroului prezidențial ucrainean, Kirill Timoșenko, după cum a relatat ziarul online ”Ukrainska Pravda”. Potrivit lui Timoșenko, apărarea aeriană ucraineană a reușit să doboare 70 din cele 90 de rachete trase de la Moscova.

Potrivit lui Timoshenko, peste 7 milioane de cetățeni ai Ucrainei sunt acum fără electricitate în urma bombardamentelor asupra Rusiei. În plus, apărarea aeriană ucraineană a doborât și zece drone iraniene, a raportat Forțele Aeriene Ucrainene, scrie Agenzia Nova.

”Astăzi, Rusia a efectuat un alt atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, cu un total de 90 de rachete”. Așa a afirmat președintele ucrainean, Volorymyr Zelensky, în mesajul video de seară obișnuit, publicat pe Telegram.

Zelensky a adăugat că bombardamentul rusesc a lovit ”sistemele electrice, afacerile, clădirile rezidențiale. 

”Astăzi, ceea ce am avertizat s-a întâmplat cu mult timp în urmă. Teroarea nu se limitează la granițele noastre naționale. Rachetele rusești au lovit Polonia”, continuă el.

”De câte ori a spus Ucraina că statul terorist nu se va limita la țara noastră? Este doar o chestiune de timp până când teroarea rusă va merge mai departe”, a adăugat el.

”Cu cât Rusia se simte mai mult timp nepedepsită, cu atât vor exista mai multe amenințări la adresa oricui se află în raza de acțiune a rachetelor rusești. Lansați rachete pe teritoriul NATO. Acesta este un atac rusesc cu rachete asupra securității colective! Aceasta este o escaladare foarte semnificativă. Trebuie să acționăm”, subliniază din nou Zelensky.

”Și vreau să spun acum tuturor fraților și surorilor noștri polonezi: Ucraina vă va sprijini mereu! Teroarea nu va elibera oamenii! Victoria este posibilă atunci când nu există frică”, spune președintele ucrainean. „Rusia s-a opus lumii. Rusia ne terorizează pe noi și pe toți cei la care poate ajunge. Facem totul pentru a o opri”, conchide el.

Citește și:

Bombardamente în Ucraina: Mai multe localităţi din Rep. Moldova au rămas fără curent electric

Rușii au bombardat infrastructura critică din Ucraina. În urma cestor atacuri, mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Nistrului şi numeroşi consumatori din Chişinău, capitala Republicii Moldova, au rămas marţi fără energie electrică.

"Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat. Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată Republica Moldova", a anunţat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale al republicii, Andrei Spînu, potrivit Agerpres.


Ministrul moldovean a precizat că "aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă". "Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică, a scris ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale într-o postare pe Facebook.

Atacuri ruse cu rachete au lovit marţi infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni ucrainene, provocând de asemenea întreruperi de curent electric, au anunţat autorităţile locale şi regionale din Ucraina.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel