Îți prezentăm o rețetă destul de neobișnuită care te va încânta prin simplitate.
Gustul și aroma deliciului vor fi apreciate de absolut toată lumea, de la mic la mare. Secretul pentru a găti peștele în stil polonez este că acesta trebuie fiert.
Din bulionul rămas se face un sos. În plus, vei avea nevoie de ierburi proaspete și ouă fierte. Pentru această rețetă poți folosi cele mai accesibile soiuri de pește. De exemplu, merluciu.
Nu ați mâncat niciodată cartofi atât de moi și gustoși. Rețeta pentru o garnitură de excepție
Știuca, codul sau peștele de râu sunt, de asemenea, potrivite. Reține că trebuie să alegi cu atenție oasele înainte de a începe să gătești.
Ingrediente:
400 grame file de pește,
2 ouă,
50 grame de verdeață,
50 g de unt,
1 lingura făină,
10 ml suc de lămâie,
sare și boabe de piper după gust,
3 frunze de dafin.
Peștele trebuie spălat sub jet de apă rece. Usucă peștele cu prosoape de hârtie și tăie fileul în bucăți mici. Scoate oasele de pește din fiecare bucată. Pregătiește două cratițe mici: una pentru pește, iar una pentru ouă.
Adaugă sare, dafin și boabe de piper în prima cratiță. Aduce bulionul la fierbere la foc mare. Apoi focul se dă la minim și se adaugă peștele. Trebuie să gătești peștele 5 minute din momentul în care fierbe apa.
Lobio, un preparat tradițional georgian, care te va cuceri: este sățios și foarte gustos
În a doua cratiță fierbe ouăle. Ouăle fierte se decojesc, se răcesc și se dau prin răzătoarea grosieră sau le poți tăia în cuburi mici cu un cuțit. Pune peștele fiert pe un platou și folosește bulionul pentru a pregăti sosul.
Încinge tigaia și pune o bucată de unt. Cerne făina direct în tigaie, amestecând mereu. Acest lucru trebuie făcut pentru ca în amestecul să nu se formeze cocoloașe. Adăugă oăle date prin răzătoare în tigaia cu unt și făină, amestecând bine.
De îndată ce sosul se îngroașă, toarnă cu grijă în el bulionul de pește. Amestecă sosul pentru a obține o consistență uniformă. Oprește aragazul și adăugă în sos verdeață tocată mărunt.
Chec cu mere și fructe uscate, fără unt și fără lapte: este gustos și moale
Servește peștele acoperit cu generozitate cu acest sos delicat. Apropo, peștele gătit în stil polonez poate fi așezat pe un pat de legume. Pentru aceasta vei avea nevoie de ardei dulce, ceapă, țelină, morcov, ciuperci.
Taie legumele în bucăți mici și pune-le într-o tavă de copt. În plus, poți așeza legumele și peștele în straturi. Apoi toarnă sosul și trimite tava la cuptor pentru ca legumele să fie gătite corect. Servește peștele în stil polonez decorat cu pătrunjel proaspăt, mărar sau coriandru. Poftă bună!
Peștele prăjit este o opțiune grozavă pentru cină, fiind un preparat cu conținut scăzut de calorii. În același timp, este gustos și sănătos.
Peștele însă se poate lipi de tigaie, ceea ce strică aspectul produsului. Există unele trucuri simple care te ajută să previi problema.
Primul truc este să eviți să pui peștele umed în tigaie. După ce l-ai curățat și spălat, trebuie să usuci suprafața lui cu prosoape de hârtie.
Al doilea truc este să folosești făină pentru pane. Rulează peștele în făină, apoi trimite-l în tigaie.
Al treilea truc este să folosești tigaia „potrivită”. Dacă tigaia are un strat antiaderent, niciun produs nu se va lipi de suprafața fierbinte.
În al patrulea rând, nu economisi ulei vegetal pe care îl folosești în timpul prăjirii. Peștele ar trebui să pară înăbușit. Așa va fi suculent, gustos și nu va fi uscat.
Și temperatura corectă de prăjire este importantă. Trebuie să alegi un foc mediu. Pe un foc mare, peștele va arde, iar pe unul mic va fierbe, nu se va prăji și nu se va forma nici crusta aurie.
Budinca de ciocolată din doar 3 ingrediente, fără gelatină și zahăr
Și ultimul truc: nu acoperi tigaia cu un capac imediat după începerea prăjirii peștelui. Dacă îți este teamă că peștele va rămâne crud în interior, folosește capacul cu doar câteva minute înainte ca produsul să fie gata, adică când întorci peștele pe cealaltă parte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News