Pesticidele, înlocuite, în România, cu rațele alergătoare indiene. Cât costă un boboc și o rață adultă

Sursa foto: Pixabay (jackmac34)
Sursa foto: Pixabay (jackmac34)

O tânără din Sibiu a implementat mai multe proiecte în care rațele indiene au fost folosite pentru "combaterea dăunătorilor, de către unele familii sau restaurante care au dorit să producă ecologic alimente pe proprietățile lor”. 

 

Ruxandra Brad, în vârstă de 26 de ani, este designer de permacultură în județul Sibiu. Ea a descoperit că rațele indiene sunt extrem de eficiente împotriva limacșilor. Pe propriul teren invadat de aceste moluște, a folosit 10 rațe care au curățat o suprafață de 1.200 mp într-o săptămână.

 "Nu am mai văzut apoi, timp de o lună, niciun limax”, a declarat  tânără, pentru g4food.ro.

Ruxandra a cumpărat primele rațe de la un crescător din Miercurea Ciuc. Conform spuselor ei, un boboc costă aproximativ 100 de lei, iar o rață adultă în jur de 200 de lei.

Rațele alergătoare indiene, un real ajutor în agricultură

Rațele alergătoare indiene sunt folosite pentru a combate dăunătorii în cadrul practicilor agricole ecologice și de permacultură:

Sunt extrem de eficiente în consumul limacșilor, melcilor și altor insecte dăunătoare. Aceste păsări sunt folosite în grădini și pe terenuri agricole pentru a reduce populația acestor dăunători fără a folosi pesticide chimice.

În timp ce caută hrană, rațele răscolesc cu ciocul în sol, contribuind astfel la aerarea acestuia și la integrarea materiei organice. De asemenea, excrementele lor sunt o sursă excelentă de îngrășământ natural, îmbunătățind fertilitatea solului.

În unele sisteme de agricultură, cum ar fi culturile de orez, rațele sunt folosite pentru a menține câmpurile curate de buruieni și dăunători. În Asia, hibrizii „Aigamo” sunt folosiți frecvent în acest scop, deoarece sunt buni înotători și pot naviga eficient prin câmpurile de orez inundate.

Prin utilizarea rațelor alergătoare indiene, fermierii și grădinarii pot menține o agricultură sustenabilă și ecologică, reducând în același timp nevoia de substanțe chimice nocive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel