În ciuda reputaţiei lor proate, piranha latră mai mult decât muşcă. Oamenii de ştiinţă au descoperit că aceşti peşti folosesc sunete pentru a comunica. De cele mai multe ori, ei îşi sperie rivalii, şi nu îi atacă.
Cu ajutorul microfoanelor subacvatice, cercetătorii au înregistrat sunetele făcute de peşti când se confruntă unii cu ceilalţi, informează Realitatea.
Fiecare din cele trei sunete înregistrate par a conţine un mesaj diferit.
Eric Parmentier, de la Universitatea Liege din Belgia, a studiat producerea sunetelor şi comunicarea la mai multe specii de peşti. El ştia, deja, că piranha cu burtă roşie scot sunete, însă dorea să înţeleagă de ce.
Mulţi peşti folosesc sunetele pentru a atrage un partener, aşa că sunetele indică, printre altele, şi faptul că peştele se reproduce.
Dr. Parmentier şi colegii săi au pus un hidrofon - un microfon subacvatic - într-un bazin cu piranha, în laboratorul lor, şi au filmat peştii în timp ce interacţionau.
Ei au înregistrat trei sunete diferite: primul era un lătrat, utilizat când peştii se "arătau" altor peşti - se confruntau faţă în faţă, dar nu se băteau.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News