Pentru a ucide bacteriile din toaletă și pentru a elimină petele galbene de pe obiectele sanitare. aveți nevoie de zece picături din acest produs, pe care îl găsiți în cămară.
Curățenia este o activitate pe care o faceți săptămânal. Totuși, dacă există un loc din casă căruia îi acordați mereu o atenție deosebită, acesta este baia. Nu trebuie să faceți compromisuri și să fiți mereu punctuali în curățarea obiectelor sanitare.
De asemenea, este important să eliminați mirosurile neplăcute. Din fericire, există produse ieftine, care păstrează baia parfumată chiar și câteva zile. Dincolo de parfum, însă, este esențial să curățați cu grijă toaleta și chiuveta.
Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante
Primul dintre acestea este usturoiul. Unele gospodine pun usturoi decojit în rezervorul toaletei, unde îl lasă toată noapte. Fiind antiinflamator și antiseptic, usturoiul devine un dezinfectant excelent. Dimineața trebuie doar să spălați toaleta și veți săpa de bacterii.
Pentru eliminarea petelor galbene enervante, care se formează în toaletă, usturoiul este întotdeauna un aliat valoros. Trebuie să fierbeți câțiva litri de apă, adăugând câte un cățel de usturoi decojit pentru fiecare jumătate de litru. Lăsați apa să se răcească, apoi turnați-o în toaletă. Conform acestui truc al bunici, petele galbene ar trebui să dispară ca prin magie.
Pune frunze de dafin în frigider. Iată de ce trebuie să o faci
Un alt aliment foarte util pentru îndepărtarea calcarului din baie și igienizarea acesteia este oțetul de vin alb. Acest produs este un detartrant eficient, dar va trebui să-l diluați în apă distilată. Proporția ar trebui să fie de 150 de oțet la 850 de apă.
Amestecă bine și pulverizează zona murdară. Lăsați să acționeze aproximativ zece minute, apoi clătiți cu apă. Veți vedea că 10 picături din acest produs vor elimina petele galbene de pe obiectele sanitare. Alternativ, poate fi folosit acidul citric, care ar putea fi și mai eficient.
Sarea este un aliment folosit pe scară largă în bucătărie. Sarea este un condiment care se folosește pentru a da gust mâncărurile. De exemplu, punem puțină sare în apa de gătit pastele sau o folosim în salate, împreună cu uleiul sau cu oțetul balsamic. Sarea dă cărnurilor și supelor mai multă aromă.
Desigur, într-o dietă ar trebui să folosești moderat sarea, deoarece excesul ei ar putea provoca probleme cardiovasculare și duce la creșterea tensiunii arteriale. Prin urmare, utilizarea sării ar trebui să fie moderată.
Aveți o ferigă în casă? Grădinarii au dezvăluit ce trebuie să faceți ca planta să nu se usuce
Puțini știu că sarea poate fi folosită și la curățarea casei. Nu toată lumea știe că sarea poate fi utilă pentru lustruirea tacâmurilor din argint.
În acest caz, va trebui să folosiți sare grunjoasă. Un vas se tapetează în interior cu folie de aluminiu. Puneți un pumn de sare și așezați tacâmurile. Umpleți recipientul cu apă fierbinte și lăsați să acționeze 60 de minute. După ce timpul a expirat, scoateți tacâmurile și uscați-le. Veți vedea cât de strălucitoare sunt.
Cu sarea grunjoasă, pusă pe un burete, puteți curăța talpa arsă a fierului de călcat.
Cu sare grunjoasă puteți lustrui aragazul de inox.
Sarea poate fi folosită și pentru dezumidificarea casei și îndepărtarea mucegaiului. Puteți face un dezumidificător, umplând o sticlă de plastic cu sare grunjoasă. Sticla se închide și se dă la frigider pentru o noapte.
A doua zi, sticla deschisă se pune în încăperea unde este umiditate. Veți vedea că sarea va scădea.
Îndepărtați rapid calcarul. O puteți face în doar 5 minute cu un produs din baie
Sarea poate fi un ajutor incredibil în igienizarea podelelor. Atunci când produsele din magazine nu vă satisfac, puteți folosi sare.
Umpleți găleata cu apă și aruncați o mână de sare fină în ea. Spălați podeaua insistând asupra plăcilor pătate sau grase. Încrustările se vor desprinde ușor și efectul de degresare va fi remarcabil. De asemenea, podeaua va părea foarte strălucitoare și vor fi eliminate mirosurile neplăcute. Acest lucru se datorează capacității de absorbție a sării.
În cazul petelor deosebit de rezistente, puteți insist, frecându-le cu un burete, înmuiat în apă cu sare.
De asemenea, puteți elimina petele negre de mucegai de pe rosturile gresiei și ale faianței. Puneți un pumn de sare în apă fierbinte și cu o periuță frecați rosturile.
Totuși, vă reamintim că sare nu trebuie utilizată pentru marmură. Acest material este foarte delicat, iar acțiunea excesiv de abrazivă a sării l-ar putea coroda.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu