Petre Condrat, acuzat în furtul de tablouri din Rotterdam, pus în libertate

petre
petre

Petre Condrat, asistentul lui Catalin Botezatu, cercetat în dosarul tablourilor furate dintr-un muzeu din Rotterdam, a fost eliberat marți noaptea. La ieșirea din arest, Condrat a fost așteptat de Cătălin Botezatu. Procurorii nu au avut suficiente probe pentru a cere arestul preventiv, deoarece nu au reușit să demonstreze clar legătura sa cu românii suspectați ca ar fi furat operele de arta.

Condrat a fost dus marţi seară de la sediul Direcţiei Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în arestul Poliţiei Capitalei, de unde a fost eliberat, după expirarea ordonanței de reținere.

 Avocatul acestuia, Cătălin Dancu, a declarat, pentru Mediafax, că Petre Condrat va fi eliberat din arest şi că procurorii nu vor mai propune instanţei arestarea preventivă a acestuia.

 Dancu a explicat că, în urma audierilor de marţi, anchetatorii au ajuns la concluzia că nu se impune formularea propunerii de arestare preventivă pe numele clientului său.

 Avocatul a confirmat, de asemenea, că la cererea procurorilor DIICOT, ofiţerii Poliţiei Capitalei îi vor supune pe inculpaţii din dosarul furtului de tablouri la testul cu detectorul de minciuni.

 Apărătorul unei alte persoane din acest dosar, respectiv al lui Radu Dogaru, a declarat anterior că unii dintre suspecţi au acceptat să facă testul cu detectorul de minciuni, precizând totodată despre clientul său că acesta poate dovedi că se afla în Belgia la momentul infracţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel