Petre Daea, ministrul Agriculturii în Guvernul Dăncilă, a venit cu seiful în direct la DC NEWS.
"Înainte să intru în emisiune, mi-ați arătat un seif. Ce e cu el?", a spus Răzvan Dumitrescu.
"Da! Eu nu am criticat niciun ministru în urma căruia am venit. Dar m-am străduit să cresc continuitate și să spun: Dom`ne, ce a fost bun continuăm, ce a fost rău repede să modificăm", a spus Petre Daea, în exclusivitate pentru DC NEWS.
Întrebat unde se află seiful, Petre Daea spus că este în cabinetul ministrului Nechita-Adrian Oros.
"Seiful este în cabinetul ministrului, în cabinetul șefului de cabinet. E un seif care are 500 de kilograme. L-am adus ca să nu-l mai poată scoate. Poate l-au scos de acolo, dar am introdus pe ordin de ministru toate documentele importante ale Ministerului Agriculturii, pe ordin de ministru în care spun: Fraților, aici sunt programele, aici este exercițiul Uniunii Europene, pentru că este extrem de important să rămână în memoria instituțională, să nu le rupă funcționarii de acolo sau altcineva", a completat.
Vezi mai multe în video:
Petre Daea, ministru al Agriculturii în Guvernul Dăncilă, a afirmat, în direct la DC NEWS TV, că zeci de şantiere pentru irigaţii în România au fost lăsate de izbelişte și că România ar putea fi principalul producător de cereale al Europei dacă s-ar finaliza proiectele.
"Dumneavoastră ați putut observa Planul acesta de Reziliență (n.r. PNRR) pentru irigații, că nu-l aprobă Uniunea Europeană. Păi am spus-o foarte clar și o să o repet de fiecare dată! Fraților, înțelegeți că banii de la Uniunea Europeană nu se iau oricum. În primul rând, trebuie să ai o fundamentare științifică și o fundamentare care să se cupleze și să se plieze pe metodologia Uniunii Europene.
Într-un cuvânt, trebuie să știi despre ce este vorba în relația cu Uniunea Europeană.
În al doilea rând, accesarea fondurilor de la Uniunea Europeană durează. Nu vă permite timpul! Nu trebuiau oprite proiectele astea din trei motive", a declarat Petre Daea, în exclusivitate pentru DC NEWS.
"În primul rând că e lege.
În al doilea rând că sunt bani alocați, bani bugetari alocați. Era un miliard de euro pentru executarea acestui program de irigații.
În al treilea rând, este inadmisibil să oprești lucrările. O lucrare oprită astăzi, mâine s-a degreadat, în condițiile în care pe canalele de irigiații din România nu introduci apă, vegetația se instalează într-un an de zile de nici nu mai recunoști canalul respectiv", a completat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci