Petre Daea, în şedinţa de Guvern: Am primit pe WhatsApp o imagine

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, miercuri, 22 noiembrie, a luat cuvântul în cadrul şedinţei de Guvern.

"Preţurile la unele produse au crescut nejustificat. Imediat, am instituit, la nivelul ministerului, o echipă de control. (...) Am făcut şi o adresă domnului preşedinte al Consiliului Concurenţei. Cred că este aici. L-am rugat să intervină, pentru că sunt elemente pe care noi nu le cunoaştem, dat fiind faptul că ele nu se justifică din punct de vedere al calculelor pe care le facem şi a logicii privind desfăşurarea procesului de producţie", a spus ministrul Petre Daea.

"Dacă este astăzi aici, poate să mai dea o explicaţie, pe care eu n-aş cataloga-o decât împotriva ţării. Foarte atent spun acest lucru şi foarte apăsat. (...) Să dea explicaţii Guvernului României, pentru că dumnealui nu este păun printre găini. (...) Dumnealui se plimbă cu explicaţii, căutând un răspuns peste doi ani de zile, când nu mai sunt nici găinile şi, poate, nu mai suntem nici noi. Lucrurile trebuie abordate cu seriozitate", a declarat ministrul.

Imagine pe WhatsApp

"Astăzi, am primit pe WhatsApp o imagine de la un magazin, nu-i spun numele, de la Sibiu. Când am fost săptămâna trecută, cartonul (n.r. de ouă) era 23 de lei, astăzi e 16 lei. Păi, n-am schimbat nimic, nici în reţeta furajeră, nici în costul de producţie. Producătorul a rămas în acelaşi proces tehnologic. Motiv pentru care am solicitat sprijin şi aştept să se concretizeze această analiză, să o aducem în faţa Guvernului”, a spus Petre Daea.

"Lucrul bun este că, astăzi, Kaufland (n.r. imediat intervenind premierul cu următoarea replică: Căruia nu îţi daţi numele). Am greşit că am dat numele. (...) S-a dat un program comun cu o cooperativă agricolă cu denumirea frumoasă, Ţara mea. Au intrat într-un program naţional de asigurare a produselor româneşti pe toată reţeaua, stabilindu-se un program exact pe ani", a declarat ministrul Agriculturii.

Tudose, către Daea

După cum precizam, Petre Daea a sesizat Consiliul Concurenței pentru a analiza situația pe care a găsit-o în piață în această perioadă, referitoare la scumpirile produselor alimentare, la ouă, lapte, produse din lapte.

În cadrul şedinţei de Guvern, Mihai Tudose a avut o rugăminte pentru ministrul Daea.

"Vă rog, domnule ministru, rezultatele dialogului cu Consiliul Concurenţei şi cu cei de la alte instituţii, făceţi-le publice, nu în şedinţă de Guvern, ci comunicaţi", i-a spus premierul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel