Petre Ionel (ALDE), avertisment: Încălzirea globală este peste tot şi cu toţii vom plăti

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Petre Ionel, vicepreşedinte ALDE, trage un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice şi cere acţiuni concrete şi unitare. 

"Dumnezeu ne pune la încercare!

Încălzirea globală nu este doar un simplu subiect de presă! Este peste tot, toți suntem răspunzători și cu toții vom plăti acțiunile sau inactiunile noastre!

Organismele mondiale de coordonare, evaluare și control al mediului, marii și micii producători de CO2 și noi, cetățenii acestei planete, trebuie să înțelegem că actiunile noastre pun în pericol sănătatea și integritatea vieții pentru generația actuală dar și a celor ce vor urma.

Am participat la reuniuni pe tema schimbărilor climatice și pot spune că sunt state care sunt la un nivel avansat de protecție a mediului, că sunt state care încearcă câte ceva dar sunt state care se fac că fac, câte ceva, în acest domeniu.

Doar acțiunile unitare vor putea schimba declinul calității mediului și implicit a calității vieții. Doar împreună vom reuși sa păstrăm un mediu propice vieții pentru generațiile viitoare. Doar împreună suntem mai puternici!", a scris Petre Ionel pe Facebook.  

Din 1880, temperatura medie a suprafeței Pământului a crescut cu 0,07°C (0,13°F) în fiecare deceniu. Numărul respectiv poate părea neglijabil, dar în timp, a devenit considerabil. În plus, rata de schimbare a temperaturii a crescut semnificativ în ultimele decenii la 0,18°C (0,32°F) din 1981. Ca urmare a acestui proces de încălzire globală, crizele de mediu au devenit cele mai mari provocări în prezent.

Într-un grafic global al temperaturii, Neil R. Kaye, cercetător al datelor climatice, descrie modul în care temperaturile medii lunare s-au schimbat de-a lungul a aproape 170 de ani. Valorile temperaturii au fost comparate cu mediile preindustriale (1850-1900).

Graficul temperaturii globale arată clar că temperaturile medii de la suprafață au depășit în mod constant 1,5°C peste valorile lor preindustriale. 

Între anii 1877–1878 apare o anomalie evidentă a valorii vizuale. În acest timp, lumea a cunoscut numeroase evenimente climatice fără precedent, de la un puternic El Niño la secete larg răspândite. Marea foamete rezultată a provocat moartea a peste 20 de milioane de oameni, chiar depășind unele dintre cele mai letale pandemii din istorie.

În primele cinci etape ale graficului global al temperaturii, mai multe economii au progresat în a doua revoluție industrială (1870-1914), urmată de primul război mondial (1914-1918). În general, s-a concentrat pe producția de oțel și pe bunurile de consum produse în serie în decursul acestor peste 80 de ani.

Deși aceste progrese tehnologice au adus îmbunătățiri imense, acestea au costat prin arderea combustibililor fosili - eliberând cantități semnificative de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de seră. Ar mai dura câteva decenii până când oamenii de știință au realizat întreaga amploare a acumulării lor în atmosferă și relația lor rezultată cu încălzirea globală.

VEZI Temperatura globală, creștere alarmantă în ultimul secol și jumătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel