Petre Ionel, semnal de alarmă către autorități: Opriți măcelul pe șosele! Toți nesăbuiții își scot caii putere pe șosele

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Petre Ionel, vicepreședinte ALDE, a tras un semnal de alarmă, după valul de accidente grave din ultima perioadă.

"Opriți măcelul pe șosele! Ne aflăm intr-o perioadă în care toți nesăbuiții își scot caii putere din curti sau garaje etalându-i pe șoselele patriei creând, prin lipsa experientei și celor mai elementare reguli de circulație sau prin prostie chiar, toate premisele distrugerii unor familii. În ultimele săptămâni, nu mai contenesc accidentele auto soldate cu victime, iar lipsa infrastructurii continuă să își ia tributul în vieți omenești.

Apel către Poliția Română: Scoateți cât mai multe efective în stradă și aplicați legea! Nu dați dovadă nici de cea mai mică toleranță!

Apel către Parlamentul României: Aplecați-vă asupra propunerilor specialiștilor și modificați legea mărind cuantumul amenzilor astfel încât să descurajați nesăbuința!

Apel către Ministerul Educației: Includeți urgent în programa școlară educația rutieră! Opriți măcelul! Viața are prioritate!", a scris Petre Ionel pe Facebook.

Regula care-ţi poate salva viața în cazul unui accident

Pilotul de raliu Titi Aur a explicat ce trebuie să facă un şofer atunci când, din nefericire, se află în trafic într-un pericol iminent de a fi implicat într-un accident rutier grav şi impactul nu mai poate fi evitat. 

"În momentul în care suntem la volan, apare un pericol iar accidentul nu mai poate fi evitat, prima regulă este frânarea bruscă - dar şi aici nu toată lumea ştie să facă frânarea, pentru că maşinile au sisteme ABS şi tu practic trebuie doar să apeşi pe pedala de frână la maximum iar maşina îşi face treaba. În plus, trebuie să încerci, în acelaşi timp, să eviţi; adică să ai curajul, să ai reflexul să tragi de volan în direcţia corectă - iar aici iarăşi e o întreagă discuţie, iar astfel de lucruri le poţi deprinde făcând anumite exerciţii în poligon, ca să exersezi astfel de situaţii.

Şi, bineînţeles, înainte de toate astea, să fii bine legat în centură şi să te încordezi foarte tare. Pentru că dacă tot vei avea un impact, cu cât eşti mai încordat, cu atât vei suferi mai puţin, iar asta o ştim de la sporturile de impact. Pentru că doi rugbişti, doi hocheişti când se lovesc, ies scântei dar nu se întâmplă nimic grav pentru că amândoi în afară de faptul că sunt antrenaţi, sunt musculoşi, că sunt încălziţi, se încordează. 

Imaginaţi-vă ce ar însemna un hocheist care face cu mâna la public şi vine unul şi intră în el cu viteza cu care se lovesc ei de obicei - aproape că se dezmembrează cel care nu e încordat. Deci e un lucru pe care ar trebui să ştii să-l faci, atât de mult cât poate fiecare. Asta e ceea ce poţi face dacă impactul este iminent; dar ca să nu ajungi la impactul iminent sunt multe alte lucruri de făcut înainte", a explicat, pentru cititorii DCNews, Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel