Decizia CCR în privința revocării Avocatului Poporului, Renate Weber, era așteptată, spune fostul judecător al Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, care menționează că în motivare poate fi prevăzută obligația de repunere în funcție.
„Mă așteptam la această decizie. E drept că nu mă așteptam să fie luată cu unanimitate, dar mă așteptam. (...) Noua propunere (a lui Fabian Gyula - n.r.) trebuie să aștepte. Trebuie să așteptăm până când Curtea motivează. Acum, nu știu dacă Curtea are dreptul, nu spun curajul, să spună că doamna Weber trebuie repusă în funcție. Faptul că a spus că e neconstituțională (revocarea - n.r.) îi deschide doamnei Weber alte căi de atac. Dacă CCR nu spune că este obligatoriu să o repună, doamna Weber are deschise căile de atac în instanță, la CEDO și așa mai departe”, spune Petre Lăzăroiu, fost judecător constistituțional, marți, la Aleph News.
Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituțională, au decis, marți, în unanimitate, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Urmează ca CCR să motiveze decizia.
Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR. Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă același lucru”.
Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, potrivit Mediafax.
Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituțională, au decis, marți, în unanimitate, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR). Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că judecătorii CCR au decis în unanimitate să revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituțională. Urmează ca CCR să motiveze decizia.
Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.
Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă același lucru”.
Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu