Petrolul scade, inflația crește...redresarea economică este pusă sub semnul întrebării

Fotografie de la Loïc Manegarium: Pexels
Fotografie de la Loïc Manegarium: Pexels

În condițiile în care inflația din SUA se accelerează până la un maxim din ultimii 40 de ani și China impunând noi restricții, investitorii au pus sub semnul întrebării redresarea economică

Petrolul a scăzut luni cu mai mult de 2 dolari, deoarece o criză a cazurilor de COVID-19 la Beijing a zdruncinat speranțele unei redresări a cererii chineze, în timp ce îngrijorările cu privire la mai multe creșteri ale ratei dobânzii pentru a controla inflația galopantă au adăugat presiuni suplimentare.

Contractele Futures West Texas Intermediate au scăzut cu aproape 2% pe  se tranzacționa sub 119 dolari pe baril, pe fondul vânzării mai ample a pieței.

Inflația din SUA a accelerat luna trecută până la un nou maxim din ultimii 40 de ani, crescând probabilitatea unor majorări mai agresive ale ratelor dobânzilor din partea Rezervei Federale.

China începe să reimpună restricțiile virușilor pe măsură ce cazurile cresc

Cel mai populat district din Beijing, Chaoyang, a anunțat trei runde de teste în masă pentru a înăbuși un focar de COVID-19.

”Scăderea actuală a prețurilor este exacerbată de avertismentele oficialilor cu privire la o răspândire gravă a virusului COVID la Beijing, punând la îndoială redresarea imediată a cererii”, a declarat Tamas Varga de la brokerul de petrol PVM.

Petrolul a crescut în 2022, deoarece invazia Rusiei a Ucrainei a agravat îngrijorările legate de aprovizionare și pe măsură ce cererea de petrol s-a redresat în urma blocajelor cauzate de COVID, potrivit Al Jazeera.

Brent a atins 139 de dolari, cel mai mare din 2008, în martie

Războiul a avântat inflația, crescând costurile tuturor, de la alimente la combustibil. Prețurile de vânzare cu amănuntul la benzină din SUA au doborât în ​​mod repetat recordurile și au atins recent 5 dolari pe galon.

Oferta rămâne strânsă, OPEC și aliații săi neputând să asigure pe deplin creșterile promise de producție din cauza lipsei de capacitate a multor producători, a sancțiunilor împotriva Rusiei și a producției în Libia aproape la jumătate din cauza tulburărilor.

”Dinamica ofertei/cererii continuă să susțină prețurile”, a spus Jeffery Halley de la brokerajul OANDA, care consideră că o vânzare prelungită a petrolului este puțin probabilă ”cu excepția cazului în care piețele americane se mută la preț într-o recesiune totală”.

SUA au cerut în mod repetat OPEC să pompeze mai mult țiței pentru a ajuta la combaterea creșterii prețurilor la benzină și a celei mai mari inflații din ultimele decenii.

Acțiunile au scăzut în Asia și au înregistrat pierderi timpurii în Europa, deoarece datele de vineri care arată că indicele prețurilor de consum din SUA a crescut cu 8,6% luna trecută au continuat să afecteze piețele financiare.

Datele pun piețele în alertă că Rezerva Federală poate înăspri politica pentru prea mult timp și poate provoca o încetinire economică bruscă. Următoarea decizie de politică a Fed este miercuri.

Citește și...

Joe Biden continuă să dea vina pe Rusia pentru inflația ridicată din SUA

Președintele american Joe Biden a reacționat la raportul de vineri privind indicele prețurilor de consum, care a relevat o inflație ridicată în continuare în țară, spunând că prețurile ridicate sunt cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

„Chiar dacă ne continuăm munca de apărare a libertății în Ucraina, trebuie să facem mai mult – și rapid – pentru a reduce prețurile aici, în Statele Unite”, a spus Biden într-un comunicat.

„Creșterea prețurilor lui Putin a lovit puternic în luna mai aici și în întreaga lume: prețurile ridicate la benzină la pompă, la energie și la alimente au reprezentat aproximativ jumătate din creșterile lunare ale prețurilor, iar prețurile la pompele de benzină au crescut cu 2 USD pe galon în multe locuri, de când trupele ruse au început să amenințe Ucraina”, a adăugat Biden.

Democraţia este un element esenţial pentru viitorul Americilor, a afirmat miercuri preşedintele SUA, Joe Biden, la deschiderea unui summit regional major cu America Latină, relatează Agerpres, citând AFP.

Regiunea noastră este mare şi diversă. Nu suntem întotdeauna de acord cu totul. Dar pentru că suntem democraţii, ne abordăm diferenţele ...citește știrea AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel