Pfizer cere autorizarea pentru a treia doză de vaccin anti-COVID

foto pixabay/ A treia doză de vaccin Pfizer urmează a fi solicitată oficial pentru SUA și Europa
foto pixabay/ A treia doză de vaccin Pfizer urmează a fi solicitată oficial pentru SUA și Europa

În următoarele săptămâni, Pfizer/BioNTech urmează să ceară autorizarea pentru a treia doză de vaccin. 

Alianţa Pfizer/BioNTech intenţionează să solicite ”în următoarele săptămâni” autorizarea pentru o treia doză din vaccinul său împotriva COVID-19, în special în Statele Unite şi Europa, au declarat companiile într-un comunicat, relatează AFP.

Această doză de rapel este destinată să ofere o protecţie imunitară sporită persoanelor deja vaccinate cu primele două doze, notează Agerpres. 

”Pfizer şi BioNTech au constatat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual”, au explicat companiile care ”intenţionează să transmită aceste date către FDA, EMA şi alte autorităţi de reglementare în următoarele săptămâni”, au adăugat sursele citate, referindu-se la Agenţiile americană şi europeană a medicamentelor.

”Date preliminare ale studiului arată că o doză de rapel administrată la 6 luni după a doua doză are un profil de toleranţă coerent, provocând niveluri ridicate de anticorpi neutralizanţi” împotriva virusului, inclusiv împotriva variantei Beta, apărută în Africa de Sud.

Aceste niveluri sunt ”de cinci până la 10 ori mai mari” decât cele observate după primele două doze.

Rezultatele acestui studiu vor fi publicate într-o revistă ştiinţifică, au precizat Pfizer/ BioNTech. Cele două companii au subliniat, de asemenea, că vaccinul lor a dat rezultate bune în laborator împotriva variantei Delta şi că, prin urmare, o a treia doză ar putea creşte imunitatea împotriva acestei variante. Au loc teste pentru a ”confirma această ipoteză”, au indicat cele două companii.

Varianta Delta, dominantă în SUA

Varianta Delta este deja tulpina dominantă a COVID-19 în Statele Unite, conform unei modelări de date efectuată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters.

Potrivit estimărilor CDC, varianta Delta a devenit dominantă în ţară pe parcursul a două săptămâni încheiate pe 3 iulie, 51,7% din cazuri fiind legate de această variantă care a fost identificată pentru prima oară în India. Numărul cazurilor legate de varianta Alpha, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie și care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%. Datele, care arată o dată la două săptămâni estimările celor mai frecvente linii SARS-CoV-2 care circulă în Statele Unite, se bazează pe secvențe colectate prin supravegherea genomică națională a CDC începând cu 20 decembrie 2020. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel