Pfizer, Moderna sau alte vaccinuri Covid-19. Dr. Gheorghiță: Aici trebuie să fim atenți

Dr. Valeriu Gheorghiță, declarații despre vaccinurile Covid-19 / Imagine de MasterTux de la Pixabay
Dr. Valeriu Gheorghiță, declarații despre vaccinurile Covid-19 / Imagine de MasterTux de la Pixabay

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat că „nimeni nu va fi forțat să facă un anumit tip de vaccin.”

Invitat la B1TV, miercuri seară, dr. Valeriu Gheorghiță a fost întrebat despre „posibilitatea ipotetică a unor alegeri” privind vaccinul Covid-19. Practic, dacă o persoană poate să opteze sau nu pentru unul dintre vaccinuri.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat că „nimeni nu va fi forțat să facă un anumit tip de vaccin dacă nu va considera acest lucru. Vaccinarea este voluntară, gratuită, nu este obligatorie și nu este condiționată.”

Dr. Valeriu Gheorghiță: Primează decizia personalului medical  

„Din acest punct de vedere, trebuie să ne uităm în primul rând la caracteristicile fiecărei persoane care este programată și aici ține de responsabilitatea medicului din centrul de vaccinare. (...) Este important, mai ales când într-un centru de vaccinare ai disponibile mai multe tipuri de vaccinuri, să-i expui persoanei respective eventualele avantaje și dezavantaje, beneficii și riscuri.

Ca orice act medical, cred că până la urmă decizia trebuie să fie informată și la acest moment, este important să primeze decizia personalului medical.”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță, precizând că „decizia medicală se va lua întotdeauna în beneficiul pacientului sau a persoanei programate și nu în a centrului de vaccinare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel