Philippe Genty și „Taina sufletului” - o stea pe Aleea Celebrităților și un spectacol eveniment

Taina Sufletului, un poem virtual. Foto Dragoş Dumitru
Taina Sufletului, un poem virtual. Foto Dragoş Dumitru

Taina sufletului, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood.

Taina sufletului, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood. Foarte bine primită de spectatori, reprezentația va avea parte și de un bis, azi, 15 iunie.

„Acest spectacol speculează imagini și folosește un umor incredibil în crearea de vise și metafore. Taina sufletului este o călătorie: călătoria unui om care împărtășește cu noi, prin imagini, marionete, dans și muzică, viziuni ale călătoriei sale interioare, o lume în care sublimul întâlnește spaima și poezia. Când editura Actes Sud mi-a publicat acum doi ani odiseea personală, am decis să concretizez această realizare și să-mi imaginez un spectacol plecând de la aceasta. Taina sufletului este un poem virtual pentru șapte actori și marionete, aflat la intersecția viselor, călătoriilor și fanteziilor mele”, se destăinuie Philippe Genty.

(w670) Taina Sufl

Taina Sufletului, un spectacol în care spaima întâlneşte poezia. Foto Dragoş Dumitru

Creaţie muzicală: René Aubry. Creaţie lumini şi coordonare generală: Thierry Caperan. Imagini video: Jean-Luc Tourne

Efecte speciale şi coordonare scenă: Didier Carlier, Christophe Roch, Jean-Luc Tourne, Patrick Muzard

Cu (marionetist/dansatori) ): Amador Artiga (Spania), Maja Bekken (Norvegia), Balázs Jerger (Ungaria), Scott Koehler (Australia), Simon Rann (Australia), Madeleine Fredstad Roseth (Norvegia)

(w670) Taina Sufl

Taina Sufletului, în regia lui Philippe Genty. Foto Dragoş Dumitru

(w670) Taina Sufl

Taina Sufletului, o călătorie prin imagini, marionete, dans şi muzică. Foto Dragoş Dumitru

Creatorul de teatru contemporan cu marionete, Philippe Genty, va primi o stea pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății din Sibiu în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de teatru de la Sibiu. Ceremonia va avea loc sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18:00.

(w670) Kibbutz Da

Kibbutz Dance Company şi Caii-cerului. Foto Maria Ştefănescu

Kibbutz Dance Company a prezentat, la Redal Expo, Caii cerului, un dans dinamic și plin de simboluri pentru peisaje, aduceri-aminte în timp și spațiu. Tehnică și foarte lirică, reprezentația a fost aplaudată intens de spectatori, bucuroși de momentul special la care au asistat. Al doilea spectacol are loc astăzi, la ora 18:00.

„O, mielul meu rănit/ Mă frământă lacrimile tale/ Iubita ta îți va aduce/ Caii cerului/ Deși mâini fără viață îngrădesc grădina/ Acestea sunt vremuri violente/ Iar violența aduce violență/ Și mincinoșii aduc alte minciuni”, scria A.Silver Mt.Zion

(w670)

Caii cerului, un dans dramatic şi plin de simboluri. Foto Maria Ştefănescu

Un spațiu al mișcării, în permanentă schimbare. Locuri goale, stropi de culoare, momente de convergență. Un peisaj, o privire, o atingere. O adiere de aducere-aminte în timp și spațiu.

„Ne-a scăpat atunci, dar nu contează – mâine vom alerga mai rapid, vom întinde mâna și mai departe… Iar într-o dimineață frumoasă”, sună o frază din Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald

(w670) Caii cerul

Caii cerului, aduceri aminte în timp şi spatiu. Foto Adi Bulboacă

Coregrafia, scenografia şi light design: Rami Be'er

Muzica: Faultline, J. Carpenter’s, A. Thersi, S. Endersen & C. Wallumrod & H. Sten, A. Desplat, Bjork, F. Buttons, Krieg und Frieden, Thee Silver Mt. Zion, O. Arnalds & A.S. Ott, Blonde Redhead, D. Labrosse & I. Mori & M. Tetreault, Elvis Presley, P. Jeck, Kid Koala, Primus, The Knife, Murcof, E. Karaindrou, Micachu & The Shapes & London Sinfonietta, O. Yoshihide

Design costume: Rami Be’er, Lilach Hatzbani

Dansatori: May Assor, David Ben Shimon, Roni Ben Simon, Léa Bessoudo, Anastasia Cheshun, Natia Chikvaidze, Shani Cohen, Megan Doheny, Niv Elbaz, Albert Galindo, Martin Harriague, Jin Hwan Seok, SuJeong Kim, Shelly Lemel, Ilya Nikurov, Hagar Shachal, Nat Wilson, Jung Woon Jung

(w670) Caii cerul

Caii cerului, o coregrafie telurică şi ludică. Foto Adi Bulboacă

Unul dintre evenimentele mult așteptate ale acestei ediții de FITS este În aplauzele voastre...omul circ!, cu cinci reprezentații susținute de David Dimitri, la Baza Hipică transformată în scenă.

Mă antrenam atât de mult când eram mic, 8 ore pe zi, pentru a putea fi cel mai bun, dar acum nu mai este nevoie să mă antrenez chiar așa de mult. Vreau să fiu sănătos, atât fizic cât și mintal,” transmite artistul despre munca lui. Cât despre spectacolele lui, David Dimitri spune: „Ar trebui să ne diferențiem de clișee, însă eu mă folosesc de ele și asta face spectacolul să fie unul contemporan. (...) O să sune puțin egoist, dar, atunci când urc pe scenă, îmi doresc ca lumea să mă aplaude. Cred că e foarte important să merg în școli cu circul, pentru că așa copiii învață ce este circul cu adevărat.”

Imaginați-vă un spectacol de circ interpretat de un singur om! Acest artist „de un talent nebun” (apreciere făcută de faimosul Maurice Béjart) încearcă să interpreteze cel mai îndrăzneț spectacol de circ din toate timpurile. Spectacolul intitulat Circus Man este o combinație inovatoare de acrobații, mers pe sârmă, muzică și trapez, realizată de David Dimitri, „Lord of the Wire” (New York Times).

(w670) In aplauze

În aplauzele voastre, Omul-circ

Tot ce vede publicul este adevărat. Spectacolul este poetic pe alocuri, câteodată extrem de amuzant, dar, de cele mai multe ori, este incredibil de captivant. Va fi greu să vă mențineți calmul când David Dimitri va interpreta numărul Ghiuleaua umană, catapultându-se de la un capăt la celălalt al cortului de circ, propulsat de tunul pe care l-a imaginat și construit de unul singur. Imediat, acrobatul se ridică cu calm și pornește pe sârma înclinată, balansându-se pe cablul subțire și părăsind cortul, prin acoperișul acestuia. Pășește apoi din ce în ce mai sus, spre cer...

Secțiunea de circ contemporan a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei Australiei, iar la Sibiu a ajuns directorul adjunct al Ambasadei Australiei la Atena, domnul Andrea Carlo Biggi.

„FITS este un festival care crește pe an ce trece, spectacolele fiind din ce în ce mai impresionante. Personal, cred că Australia are o poveste interesantă de arătat în domeniul artelor. (...) Niciodată nu a fost o perioadă mai inspirațională în Australia decât acum și suntem foarte mândri că putem participa într-un festival atât de frumos ca FITS unde oamenii se inspiră unii de la alții”, a transmis reprezentantul Ambasadei Australiei.

Programul celei de a șaptea zilei de festival este unul la fel de bogat ca și până acum, cu spectacole împărțite atât pe stradă cât și în sălile de spectacole, evenimente pline de dăruire a artiștilor pentru publicul festivalului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel