Piața de criptomonede, prăbușită. George Rotariu, CEO Bitcoin România: Nu este prima dată. Oamenii să nu investească mai mult decât îşi permit să piardă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Crypto Crow)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Crypto Crow)

George Rotariu, CEO Bitcoin România, a vorbit despre prăbușirea pieței de criptomonede și cum ar trebui abordată această situație.

"Sunt mai mulţi factori care au dus la prăbuşire. Piaţa criptomonedelor este o piaţă volatilă. Nu este pentru prima dată când trece printr-o astfel de scădere. Întotdeauna oamenii se raportează la maximul istoric şi cifrele par a fi foarte rele pentru criptomonede, însă, să nu uităm că valoarea unui bitcoin este în continuare în jurul preţului de 30.000 de dolari, iar la începutul anului 2020, la începutul pandemiei, se afla în jurul valorii de 4.000 de dolari. Deci, pentru cei care au investit în acea perioadă este de aproape 10X de la investiţia iniţială, deci un randament extrem de bun, din punctul meu de vedere.

Eu întotdeauna le-am recomandat investitorilor să investească cu grijă. Bitcoinul pe termen lung este, din punctul meu de vedere, cea mai bună investiţie. Pentru cei care îşi doresc să ţină banii safe, bitcoin-ul este cea mai safe variantă, chiar dacă există aceste fluctuaţii. Dacă investitorii îşi păstrează criptomonedele, investiţia în bitcoin, în mod special, nu vorbim de toate criptomonedele, pentru că este o altă discuţie, nu vor avea de suferit pe termen lung. 

În aceste momente de criză, de panică, în care oamenii evită să mai investească, acestea, din punctul meu de vedere, sunt cele mai bune momente pentru a achiziţiona, în funcţie de proiectele care ne plac. Le recomand oamenilor să nu investească mai mult decât îşi permit să piardă. (...) Sunt foarte multe proiecte care apar în fiecare zi şi în fiecare lună. Trebuie să studiem foarte bine echipele care lucrează aceste proiecte, ceea ce au reuşit să facă anterior,  ceea ce îşi propun să facă, trebuie să fie proiecte realiste, de care piaţa are nevoie", a spus George Rotariu, CEO Bitcoin România, la Antena 3.

Peste 1 miliard de dolari au fost pierduți de zeci de mii de persoane

Peste 46.000 de persoane au raportat că au pierdut peste 1 miliard de dolari în urma unor escrocherii cu criptomonede de la începutul anului 2021, a anunțat vineri într-un raport Comisia Federală pentru Comerț (FTC), conform Reuters.

Aproape jumătate dintre persoanele care au raportat că au pierdut monede digitale în urma unei înșelăciuni au spus că totul a început cu un anunț, o postare sau un mesaj pe o platformă de socializare, potrivit FTC și Mediafax.   

Febra criptomonedelor a atins anul trecut un nivel maxim, bitcoin atingând un nivel record de 69.000 de dolari în noiembrie.  

Rapoartele arată că social media și criptomonedele sunt o combinație propice pentru fraude, a precizat agenția, adăugând că aproximativ 575 de milioane de dolari din toate pierderile legate de fraudele cu monede digitale au fost legate de "oportunități de investiții false".  

Aproape patru din zece dolari pierduți în urma unei fraude care își are originea în social media au fost pierduți în cripto, mult mai mult decât orice altă metodă de plată, Instagram, Facebook, WhatsApp și Telegram fiind platformele de socializare de top în astfel de cazuri, potrivit raportului.  

Pierderea medie raportată pentru o persoană a fost de 2.600 de dolari, iar bitcoin, tether și ether au fost principalele criptomonede pe care oamenii le-au folosit pentru a plăti escrocii, a precizat FTC.  

Unele criptomonede se vor prăbuși  

Mai mulți antreprenori din industria cryptomonedelor au declarat pentru CNBC că mii de monede digitale se vor prăbuși, în timp ce numărul de blockchain-uri existente va scădea și în următorii ani. Există peste 19.000 de cryptomonede și zeci de platforme blockchain pe piață. O platformă blockchain, cum ar fi Ethereum, este tehnologia de bază pe care sunt construite multe dintre aceste criptomonede diferite.  

Prăbușirea recentă a așa-numitei monede algoritmice stabile terraUSD și a monedei digitale asociate luna, care a făcut vâlvă pe piață, a scos în atenție miile de cryptomonede existente care nu au performat până în prezent.  

”Unul dintre efectele a ceea ce am văzut săptămâna trecută la Terra este că suntem în stadiul în care practic există prea multe blockchain-uri, prea multe monede. Și asta derutează utilizatorii. Aduce și anumite riscuri pentru utilizatori. Ca la începuturile internetului, aveai o mulțime de companii .com și multe dintre ele erau înșelătorii pe față și nu aduceau nicio valoare. Toate acestea au fost eliminate. Acum avem companii foarte utile și legitime”, a declarat Bertrand Perez, CEO al Fundației Web3, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, de săptămâna trecută. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel