Picături pentru ochi contaminate: Mai mulți oameni au orbit - bacteriile rezistente la tratament dau de furcă medicilor

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a identificat aproape 70 de infecții provocate de picăturile pentru ochi, încă din luna aprilie.

Bacteria Pseudomonas aeruginosa, care a suferit mutații de-a lungul timpului pentru a se sustrage majorității tratamentelor, nu a fost găsită în SUA până anul trecut, scrie Bloomberg.

Bacteriile mortale legate de picăturile pentru ochi rechemate, care provoacă infecții și orbire nu au fost niciodată văzute în SUA până în 2022, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. De atunci, au infectat zeci de persoane și au ucis trei. Chiar dacă sticluțele contaminate au fost scoase din farmacii și unități de îngrijire a sănătății, CDC se așteaptă să fie identificate mai multe cazuri.

Ceea ce i-a alarmat cel mai mult pe experții în boli infecțioase este modul în care acest bug - un tip binecunoscut de bacterie, Pseudomonas aeruginosa - a evoluat într-un mod care este rezistent la aproape toate tratamentele disponibile.

Vineri, CDC a identificat 68 de cazuri de o nouă tulpină de Pseudomonas aeruginosa în 16 state. Ancheta este încă în curs, iar agenția trebuie să aștepte ca statele să raporteze alte cazuri.

Mai mult de jumătate din cazuri au fost găsite în unități de îngrijire medicală pe termen lung. Aproape toate sunt legate de picăturile pentru ochi contaminate care au fost importate din India.

Pseudomonas aeruginosa a fost descoperită în urmă cu mai mulți ani de zile. În 2020, au existat aproximativ 28.800 de cazuri rezistente la medicamente în spitalele din SUA, a declarat un investigator CDC care nu este autorizat să vorbească cu presa.

Dar noile infecții au dezvăluit o formă care nu a mai fost niciodată raportată în SUA: Pseudomonas aeruginosa rezistent la carbapenem cu metalo-β-lactamaza mediată de integron din Verona și β-lactamaza cu spectru extins din Guyana.

Numele lung arată, practic, modul în care genele sale s-au transformat pentru a-l face mai rezistent la medicamente, în timp.

„Acesta a fost un Pseudomonas”, a declarat într-un interviu dr. Robert Bonomo, profesor de medicină la Case Western Reserve University din Cleveland, care a studiat o varietate de bacterii rezistente la medicamente din 1990.

Investigația CDC a arătat că infecțiile legate de picăturile pentru ochi pot fi tratate cu un singur antibiotic cunoscut, numit cefiderocol.

Nu este nimic nou despre modul în care bacteriile mutante dăunează organismului. Rezistența la medicamente este cea care le face atât de periculoase.

Infecțiile oculare au fost cele mai frecvente. Dar pentru că ochii sunt legați direct de cavitatea nazală, bacteriile se pot muta în tractul respirator și pot duce la pneumonie.

„Pseudomonas aeruginosa poate afecta aproape orice țesut din organism, pe măsură ce călătorește prin sânge și poate provoca sepsis”, a spus dr. Guillermo Amescua, specialist în cornee la Institutul Bascom Palmer Eye al Școlii de Medicină Miller de la Universitatea din Miami. Echipa lui Amescua a tratat șapte pacienți.

Departamentul de Sănătate Publică din Connecticut a investigat primul caz în iunie. De atunci, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului, a identificat 26 de pacienți. Majoritatea au fost în unități de îngrijire medicală pe termen lung.

În caz contrar, oamenii sănătoși pot răspândi bacteriile fără să știe vreodată că le poartă pe piele, deși nu există dovezi de răspândire de la persoană la persoană, în afara unităților de îngrijire a sănătății, a spus expertul CDC. Cele mai multe cazuri au fost legate direct de picăturile pentru ochi contaminate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel