Pictorul Lucian Freud a murit la vârsta de 88 de ani

a murit pictorul lucian freud
a murit pictorul lucian freud

Lucian Freud a fost unul dintre cei mai apreciaţi pictori din Marea Britanie, iar portretul său celebru, al unei femei obeze dormind pe o canapea, s-a vândut în 2008 cu 33,6 milioane de dolari - record mondial pentru o lucrare a unui artist în viaţă. Nepot al lui Sigismund Freud, pictorul a murit din cauza unei boli a cărei natură nu a fost specificată.

Lucian Freud s-a născut la Berlin în 1922 într-o familie de evrei şi a fugit în Marea Britanie împreună cu familia în 1933, când avea zece ani. A devenit cetăţean britanic în 1939, informează Realitatea.net.

Mediile de specialitate îl consideră pe Freud unul dintre cei mai mari pictori ai secolului XX. "A trăit ca să picteze şi a pictat până în ziua în care a murit, departe de zgomotul lumii artelor", a declarat William Acquavella, agentul său de la New York.

Criticul de artă William Feaver, care îl cunoştea pe Freud de peste 40 de ani, spune că pictorul a readus portretul în locul său cuvenit concentrându-se asupra diverselor tipologii de oameni, nu numai asupra oamenilor de afaceri de succes şi soţiilor lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel