Pierdere importantă pentru Belgia: Axel Witsel nu va juca împotriva României

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Internaționalul belgian Axel Witsel, mijlocașul de la Atletico Madrid, a resimțit joi noi dureri la coapsă și nu a călătorit la Koln cu naționala Belgiei pentru meciul de sâmbătă împotriva României.

Witsel, în vârstă de 35 de ani, s-a accidentat la coapsă într-un meci amical împotriva Muntenegrului, disputat pe 5 iunie. De atunci, el a început procesul de recuperare cu speranța de a reveni în echipă pentru meciurile din turneul final al Euro 2024. Cu toate acestea, Witsel nu a fost disponibil pentru primul meci al Belgiei la turneul final, pierdut cu 1-0 în fața Slovaciei, și nu va putea juca nici în partida de sâmbătă, 22 iunie, împotriva României.

Selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco, a explicat situația lui Witsel într-o conferință de presă ținută vineri seara. „Există o adevărată stare de aşteptare în jurul lui Axel. Şi pentru noi, altfel nu l-am fi păstrat în lot. Am fost foarte mulţumit de revenirea lui la naţională, mai ales pentru experienţa lui. Turneul nu s-a terminat pentru Axel. Mâine i se va face un RMN, de aceea nu avea sens ca el să călătorească cu noi la Koln. Este accidentat şi cel mai bun lucru a fost să rămână la hotel, cu unul dintre kinetoterapeuţii noştri. O să vedem mâine ce se întâmplă. Sperăm să nu fie nimic grav,” a declarat Tedesco.

Tedesco a mai adăugat că Witsel a simțit dureri la coapsă cu câteva zile în urmă și a discutat problema cu personalul medical, care a decis că el poate continua antrenamentele cu echipa. „El a fost prezent la sesiunea de dimineață. Se simţea bine. După aceea, ne-a anunţat că are probleme. Nu ne puteam asuma riscul şi acesta este motivul pentru care a oprit pregătirea,” a explicat selecționerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel