Pierderi de 91 de milioane de lei pentru BCR în trimestrul trei

bcr00_VS_f62bee7569
bcr00_VS_f62bee7569

Potrivit bilanțului pe trimestrul al treilea, BCR, partea a grupului Erste Bank a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 91 de milioane de lei. De asemenea, și Grupul austriac Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR a înregistrat o pierdere de 1,5 miliarde euro în trimestrul trei, faţă de un profit de 367 milioane euro în perioada similară din 2010, ca urmare a amortizării fondului comercial, constituirii de provizioane în Ungaria şi costurilor legate de modificarea portofoliului CDS la valoarea justă.

Grupul BCR a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea, cu un rezultat negativ de 90,5 milioane lei (circa 21 milioane euro), după ce în perioada similară a anului trecut raportase un câştig net de 6 milioane lei, iar profitul la nouă luni a scăzut de peste şapte ori, la 67,6 milioane lei.

În primele nouă luni ale anului trecut, grupul BCR a obţinut un profit net de 494,5 milioane de lei, iar în primul semestru al acestui an a raportat un profit net de 158,1 milioane de lei.

Erste înregistrează în trimestrul trei pierderi de 1,5 mld. euro; reduce puternic portofoliul CDS.  Grupul austriac Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, a anunţat că pierderea înregistrată pe segmentele de retail şi IMM-uri din România a crescut de la 3,3 milioane euro la finele primului semestru, la 19,4 milioane euro la sfârşitul lunii septembrie.

"Revenirea economică a avut un ritm mai lent decât ne aşteptam. Acest fapt se reflectă în evoluţia afacerilor clienţilor noştri, în veniturile acestora, în tranzacţiile pe care aceştia le efectuează cu BCR", a declarat într-un comunicat Dominic Bruynseels, preşedinte executiv al BCR.

Formarea creditelor neperformante s-a accelerat în trimestrul trei, astfel că soldul la nivelul grupului după primele nouă luni reprezenta 20,8% din portofoliul total de credite, segmentul de corporate fiind principalul contributor la volumele nou-generate.

Potrivit BCR, costurile mai ridicate cu amortizarea, reflectate prin instruirea personalului, dezvoltarea canalelor alternative şi modernizarea reţelei de unităţi au determinat creşterea cheltuielilor operaţionale ale grupului cu 1,3% faţă de perioada similară a anului precedent, la 1,26 miliarde lei (300 milioane euro).

Potrivit Erste, numărul de angajaţi ai BCR a crescut uşor în primele nouă luni, cu 2,5%, la 9.342 persoane, datorită în principal angajării de personal care înainte figura drept personal temporar.

Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, a anunţat recent o creştere a capitalului BCR de 144 milioane de euro şi se pregăteşte să crească participaţia la BCR achiziţionând participaţiile SIF-urilor, proces aflat în desfăşurare.

Grupul BCR include banca BCR, BCR Banca pentru Locuinţe, good.bee Service, BCR Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities şi BCR Chişinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel