Arhiepiscopul Argeșului, internat cu fractură de rotulă. Calinic a cerut transferul la București, după ce a fost plimbat printre spitale

foto: basilica.ro
foto: basilica.ro

Arhiespiscopul Argeșului și Muscelului a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală după ce s-a accidentat în timpul slujbei de sfințire a unei troițe.

Informații DCNews arată că Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, PSF Calinic (Constantin Argatu), în vârstă de 80 de ani, ar fi fost plimbat printre spitale cu o fractură de rotulă, în cele din urmă cerând transferul la București.

Situația dovedește încă o dată nemulțumirea față de spitalul administrat de Consiliul Județean Argeș, condus de Ion Mînzînă.

De altfel, în general toate drumurile duc la București, dovadă fiind și situația lui Florin Piersic care a fost externat în urmă cu o zi.

Citește și Florin Piersic a plecat acasă. Ultimele informații de la ”Foișor”

Mai jos, comunicatul Arhiepiscopiei:

”În după amiaza zilei de 2 iunie 2024, după slujba de sfințire a unei troițe în zona Drumului Național 73 – Rucăr-Bran, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, a suferit o afecțiune la piciorul stâng, incident care nu a pus și nu pune în pericol viața Înaltpreasfinției Sale.

Urmare acestui incident, Ierarhul Argeșului și Muscelului a fost transportat imediat, fără intervenția unei ambulanțe, la Spitalul Județean din Municipiul Pitești, iar în urma investigațiilor primare, echipa medicală a hotărât transferul la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.

Precizăm că starea sănătății Înaltpreasfinției Sale este foarte bună, se află sub supraveghere medicală permanentă, urmând o serie de investigații de specialitate, în vederea pregătirii pentru o intervenție chirurgicală la piciorul stâng.

Înaltpreasfinția Sa mulțumește cu recunoștință cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, de la Spitalul Județean Argeș, pentru profesionalism și ajutor, precum și tuturor ierarhilor, clericilor, monahilor și credincioșilor, pentru rugăciuni și susținere”, se menționează în comunicatul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Agenția de știri a BOR, Basilica.ro, confirmă că PSF Calinic este stabil și se află în afara oricărui pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel