Piesa „Elegie” compuă de M.S. Regele Mihai I al României, prezentată în cadrul turneului național „Romanian Young Virtuosos”

sursa foto: Muzeul Național Peleș
sursa foto: Muzeul Național Peleș

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cu ocazia prezentării turneului național „Romanian Young Virtuosos”, turneu ce va avea loc în perioada 3 – 11 octombrie 2024, la București, Brașov, Sinaia, Oradea și Timișoara, muzicieni și oameni de cultură: Rodica Vică – soprană (Austria/România), Martiniana Antonie – mezzosoprană (Germania/România), Ștefan Cazacu – violoncelist (România), Diana Ionescu – pian (România), Vlad Maistorovici – compozitor (România) și Dana Deac – jurnalistă (România), s-au reunit pentru a aduce un omagiu compozitorilor români, propunând publicului un proiect inedit ce aduce la lumină piese mai puțin cunoscute și interpretate.

Astfel, un moment inedit al acestui turneu îl reprezintă interpretarea, de către talentata pianistă Diana Ionescu, a lucrării Elegie, compusă de M.S. Regele Mihai I al României, la vârsta de 20 de ani, dedicată iubitei sale soții, Regina Ana. Această piesă, mai puțin cunoscută publicului larg, oferă o perspectivă artistică profundă asupra suveranului care, deși cunoscut mai ales pentru rolul său politic și istoric, deținea și un talent pentru muzică.

Lucrarea Elegie este o compoziție care reflectă sentimentele de dragoste și respect pe care tânărul Rege Mihai le purta Reginei Ana în perioada incipientă a relației lor. Compoziția este caracterizată de o delicatețe melodică și de un ton contemplativ, sugerând un amestec de melancolie și speranță, atribute tipice unei elegii. Lucrarea muzicală reușește să transmită o emoție profundă, fiind un omagiu al iubirii și devotamentului lor reciproc. Elegie a fost foarte rar prezentată publicului larg și, cu siguranță, va reprezenta o descoperire culturală importantă. De asemenea, o noutate a acestui turneu o reprezintă și Ciclul de trei lieduri pe versuri de Noemi Marin pentru voce, violoncel și pian special compus de muzicianul Vlad Maistorovici. În program piese de George Enescu, M.S. Regele Mihai I al României, George Stephănescu, Tiberiu Brediceanu, Gherase Dendrino, Paul Constantinescu și Vlad Maistoroivici. Prin proiectul „Romanian Young Virtuosos”, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură își propune să inspire tânăra generație și să promoveze patrimoniul muzical național, oferind o experiență artistică de neuitat publicului din România.

Programul turneului național „Romanian Young Virtuosos”

Turneul național este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și se va desfășura după cum urmează:

BUCUREȘTI, 3 octombrie 2024, ora 19:00 

Studioul de Operă al Universității Naționale de Muzică – Str. Știrbei Vodă nr. 33 

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervarea obligatorie a locului la adresa de e-mail: [email protected]

BRAȘOV, 4 octombrie 2024, ora 19:00 

Centrul Multicultural al Universității Transilvania – Bulevardul Eroilor nr. 29 

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervarea obligatorie a locului la adresa de e-mail: [email protected]

SINAIA, 5 octombrie 2024, ora 16:00 

Muzeul Național Peleș - Str. Peleșului nr. 2 

Accesul publicului în Sala de Concerte se face pe terasa de nord a Castelului Peleș. 

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervarea obligatorie a locului la adresa de e-mail: [email protected]

ORADEA, 9 octombrie 2024, ora 19:00 

Muzeul Țării Crișurilor – Calea Armatei nr. 1/A

Participarea la eveniment este liberă, în limita a 150 de locurilor disponibile. Biletele gratuite pot fi ridicate de la casieria muzeului, începând cu data de 1 octombrie, în intervalul orar 10:00-18:00. 

TIMIȘOARA, 10 octombrie 2024, ora 19:00

Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest – Piața Libertății nr. 1

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mai multe informații despre turneului național ROMANIAN YOUNG VIRTUOSOS pot fi găsite pe site-ul www.romanianvirtuosos.musicarte.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel