Piese auto contrafăcute, în valoare de 70.000 de euro, descoperite într-un container în Portul Constanța

FOTO: Politia de frontiera
FOTO: Politia de frontiera

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au găsit în Portul Constanța, într-un container venit din Malta, aproximativ 470 de piese auto contrafăcute.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanța, într-un container sosit din Malta, aproximativ 470 bucăți  piese auto, suspectate a fi contrafăcute, potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Conform sursei menționate, ”în data de 13.02.2024, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Malta, având ca destinație o societate comercială din România.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 469 bucăți  piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 350.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul menționat.

FOTO: Poliția de Frontieră

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Citește și: Jucării și parfumuri contrafăcute, în valoare de 1,7 milioane de lei, au fost descoperite în Portul Constanța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel