Piesele auto pe care să nu le cumperi de la dezmembrări, chiar dacă faci economie la bani

Fotografie de la Malte Luk, Pexels
Fotografie de la Malte Luk, Pexels

Multe service-uri auto îţi oferă, când ai de făcut reparaţii, varianta să iei unele piese de la dezmembrări, pentru a ieşi mai ieftin la final. Dar mai ieftin nu înseamnă neapărat şi bun. 

Printre defectele pe care le pot întâmpina aceste piese second-hand, mecanicii enumeră câteva.

"De exemplu, pot să nu fie originale, pot fi uzate şi mai ales, fiind la mâna a doua, nu vei primi garanţie la ele. Dacă totuşi pentru diverse piese îţi doreşti să nu investeşti atât de mult, poţi opta pentru această variantă, însă există câteva piese auto pe care nu ar trebui să le achiziţionezi niciodată de la dezmembrări", scriu cei de la autokappa.ro, unde este şi lista completă. 

Piesele pe care să nu le iei de la dezmembrări 

Kit de ambreiaj

Acesta este alcătuit din mai multe componente auto: discul de ambreiaj, volanta, rulmentul şi placa de presiune.

Dacă îţi doreşti să faci o alegere care să treacă testul timpului, nu este tocmai recomandat ca achiziţionarea kit-ului de ambreiaj să fie de la dezmembrări.

Riscul ca acesta să se defecteze după doar câteva luni este unul foarte mare şi trebuie ţinut cont şi de faptul că manopera pentru schimbarea ambreiajului este una foarte mare. Aşadar, este mult mai recomandată o investiţie pe termen lung, decât alegerea unor variante care par mai la îndemână, dar se vor dovedi mult mai costisitoare.

Amortizoare

Pentru a manevra maşina asa cum trebuie, cel mai important rol îl joacă suspensiile maşinii. Dacă arcurile mai pot fi achiziţionate chiar şi de la dezmembrari, cu condiţia ca acestea să fie într-o conditţe bună şi fără urme de rugină, amortizoarele trebuie întotdeauna să fie noi, din motive de siguranţă. Riscurile sunt foarte mari în cazul in care optezi pentru achiziţionarea amortizoarelor de la dezmembrări, deoarece nu o să ştii niciodată istoricul acestora, de la ce maşină provin şi cât timp vor rezista la maşina ta. Amortizoarele uzate reprezintă o distanţă de frânare crescută şi asigură un control mult mai redus al maşinii în curbe.

Pompa de inaltă presiune

La maşinile diesel, pompa de înaltă presiune este cea care se defectează cel mai frecvent din cauza unei intreţineri neadecvate sau a folosirii unui combustibil de slabă calitate. Când aceasta se strică, începe să piardă combustibil, iar mai apoi să cedeze.

Deşi este o investiţie foarte costisitoare, achiziţionarea pompei de înaltă presiune de la dezmembrări este foarte riscantă, deoarece nu se ştie niciodată cand se poate defecta şi aceasta.

Ce este un ”cal putere” și de la ce provine expresia

Denumit în mod obișnuit CP, un ”cal putere” este o unitate de măsură care indică puterea unui motor, utilizată pe scară largă de producătorii de automobile și în domeniul motoarelor în general. Chiar dacă nu este recunoscută de Sistemul Internațional (care astăzi folosește Watt), este cea mai folosită unitate de măsură.

Utilizarea pe scară largă ca unitate de măsură principală în limbajul comun și jurnalistic se datorează eficacității cu care permite identificarea puterii reale a oricărui tip de motor.

 De fapt, în diferitele site-uri de internet sau reviste care se ocupă de motoare găsim aproape întotdeauna indicația puterii vehiculului exprimată în CP.

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel