Piftia este nelipsită de pe masa de Crăciun. Renumită pentru gustul delicios, piftia este și foarte bogată în nutrienți esențiali.
Piftia este foarte bogată în proteine, aminoacizi, lizină (ajută creșterea musculară și luptă împotriva infecțiilor virale) și arginina (ajută la pomparea mușchilor), vitamina C, dacă piftia conține legume și pătrunjel.
Răcitura sau piftia este de fapt un preparat dietetic ce conține carne fiartă de porc sau pasăre, multă apă și gelatină. Specialiștii susțin că gelatina e o proteină prezentă în oase și cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multă apă decât greutatea ei.
Experții mai spun că în carnea de pui și de porc se află și colagen, care are calități gelificante așa că puneți la fiert în oala cu piftie și urechi, dar și gheare, chiar dacă apoi nu le consumați.
VEZI ȘI Piftie rețetă de Crăciun. Mod preparare. Cum o faci delicioasă
Puteți să mai folosiți carne slabă, afumată sau nu, astfel încât amestecul final să conțină de toate și să aibă gust, dar nu uitați să îndepărtați grăsimea de deasupra înainte să o serviți.
CITEȘTE ȘI De ce este bine să mănânci piftie de Sărbători
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu