Urmărește emisiunea live


Piftie, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu: Am și un pont pentru voi. Folosiți mult usturoi

Cătălin Scărlătescu are un secret cu privire la prepararea piftiei.

Alegeri prezidentiale 2024

„Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă, oricât mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți. Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc”, a spus Cătălin Scărlătescu, celebrul chef de la Antena 1, cu ceva timp în urmă.

Ingrediente pentru piftie, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu 

500 g pulpă de porc
500 g picioare de porc
1 kg cap de porc, neapărat urechi
2 morcovi mari
o rădăcină de păstârnac
o ceapă
sare
piper boabe
1-2 căpățâni de usturoi pisat

Mod de preparare piftie, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Punem toată carnea la fiert, luăm spuma. Adăugăm zarzavatul (morcovii, păstârnacul, ceapa), sare și piper. Lăsăm să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase. Dezosăm carnea, o tăiem și o punem în castroane, se poate lăsa și puțin morcov, pentru culoare.

Apoi curățăm usturoiul și-l pisăm bine de tot. Amestecăm usturoiul cu 100 ml supă. Strecurăm supa și adăugăm în ea zeama cu usturoiul pisat, notează divahair.ro. Umplem castroanele cu zeamă și le punem la frigider. Poftă bună!

 

Citește și: Cori Grămescu, pont pentru piftie și friptură. „Așa reducem conținutul de grăsimi”

Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness și life coach, a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre masa de sărbători.

„Pentru mesele de sărbătoare, cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este mărimea porțiilor și bineînțeles cum combinăm alimentele. Putem mânca din alimentele preferate câte puțin pentru a ne satisface pofta, însă niciodată la aceeași masă și sarmale, și friptură, și cozonac. În ceea ce privește prepararea alimentelor tradiționale, putem apela la curcan sau vită pentru a reduce din conținutul de grăsimi. De exemplu, sarmalele se pot face din amestec de pulpă de porc și vită, fără grăsime animală adăugată sau afumătură. De asemenea, friptura de curcan la cuptor este o alternativă foarte bună la friptura de porc, pe care este indicat să o asociem cu o varietate de salate de legume în locul cartofilor prăjiți sau la cuptor. În plus, este indicat să preparăm piftia din carne de curcan și nu de porc. Iar prăjiturile pot fi completate cu fructe de sezon precum portocale, mandarine, ananas și papaya, care ajută la eficientizarea digestiei”, a spus Cori Grămescu într-un interviu exclusiv DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel