Pilaful preparat după rețeta de mai jos este fraged, picant și moderat gras. Un astfel de pilaf poate fi mâncat la prânz și la cină, deoarece este sățios și delicios.
Bucătarii din Azerbaidjan folosesc miel, orez, șofran, scorțișoară și fructe uscate.
Ingrediente:
orez basmati - 150 grame,
carne de miel - 200 grame,
unt topit - 100 grame,
ceapă - 80 grame,
prune uscate - 50 grame,
caise uscate - 20 grame,
șofran - după gust,
scorțișoară măcinată - după gust,
sare și piper după gust,
bulion de carne - 2 pahare.
Tăiați carnea de miel în părți egale și prăjiți-le în unt într-un ceaun, la foc mic. Se adaugă bulionul de carne, ceapa tocată, prunele uscate, șofranul și scorțișoara și se gătesc până când carnea este gata. La final, se condimentează cu sare și piper.
Orez cu mazăre verde și porumb. O rețetă simplă de vară
Orezul se fierbe separat. Când orezul este gata se adaugă puțin șofran și se amestecă bine.
Pe un platou se pune orezul sfărâmicios, iar deasupra- sosul cu bucățile de carne de miel. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News