Orezul este un aliment popular în toată lumea. Vă propunem să faceți un pilaf după o rețetă din bucătăria mexicană.
În Mexic, acest fel de mâncare este o garnitură condimentată și colorată.
Orezul mexican este adesea servit cu produse din carne. Va fi foarte gustos cu salata de legume sau peste.
Iată ingredientele de care aveți nevoie:
2 căni de orez cu boabe lungi;
2,5 căni de supă de pui;
2 morcovi;
1 ardei roșu sau galben bulgăresc;
1 ceapă;
220 ml suc de roșii;
3 linguri de ulei de măsline;
3 linguri de pudră de usturoi;
1 lingură pastă de tomate;
400 grame de roșii;
2/3 linguriță chimion;
20 grame de pastă de ardei iute;
sare după gust;
½ linguriță de oregano uscat;
50 grame coriandru;
ulei de măsline.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă legumele tocate: morcovii, ardeii grași, ceapa și usturoiul. Legumele se călesc minute. Clătiți orezul, adăugați pasta de roșii și pasta de ardei și fierbeți aproximativ trei minute.
Dacă aveți un borcan de dulceață în cămară, preparați acest desert parfumat
Acum trebuie să adăugați bulionul, sosul de roșii, roșiile tăiate cubulețe, chimenul, sarea, oregano și piperul. Aduceți orezul la fiert, reduceți focul la mic și acoperiți oala cu un capac.
Fierbeți orezul mexican până când lichidul este absorbit, adică aproximativ 15 minute. Adăugați legumele călite și mai fierbeți orezul încă 5 minute. Când serviți orezul pe masă, ornați-l cu coriandru sau pătrunjel. Poftă bună!
Vezi și:
Câtă apă este necesară pentru 1 pahar de orez și cum să-l gătești, află din acest articol. Pentru a găti orezul perfect, trebuie să-l clătiți în apă rece. Acest lucru va spăla tot amidonul de pe boabe. Cel mai bine este să clătiți orezul de 5 ori până când apa devine limpede. În mod ideal puteți folosi o sită pentru acest proces.
Se crede că la o măsură de orez trebuie să se folosească două măsuri de apă, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Trebuie să aveți în vedere tipul de orez și instrucțiunile de pe ambalaj.
Dovlecei pane cu sos de usturoi, plin de aromă. De azi, doar așa îi veți găti
Orezul se fierbe într-o oală cu fundul gros. Tehnologia este simplă: puneți apa la fiert cu sare, apoi se adaugă orezul și se amestecă. Când apa începe să fiarbă, reduceți focul la minim și acoperiți oala cu un capac. În timpul procesului de gătire, nu ridicați capacul și nu amestecați orezul.
Vorbind despre cât de mult să gătiți orez, este important să luați în considerare aspectul său:
orezul alb - 20 de minute;
orezul brun - 40 de minute;
orezul sălbatic - 40-60 de minute.
Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie
La final, când orezul este gata, se oprește focul. Orezul se lasă să stea în oală încă 10-15 minute. Dacă a rămas apă în tigaie, atunci o puteți scurge sau acoperi tigaia cu un prosop uscat, care va absorbi umezeala rămasă.
Dacă sunteți interesat de cum să gătiți orez într-o tigaie, este important să folosiți una cu laturi înalte, iar diametrul acesteia ar trebui să fie de 24 cm. Tehnologia de gătit este aceeași, dar boabele de orez trebuie mai întâi prăjite în ulei vegetal timp de 1-2 minute. Apoi adăugați apă și gătiți-l ca și în cazul unei cratițe.
Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat
O altă opțiune pentru gătirea orezului este utilizarea unui cuptor cu microunde. Trebuie să turnați orezul într-un recipient adecvat, astfel încât cerealele să ocupe maxim 1/3 din volumul vasului. În continuare, turnați apă și adăugați condimente.
Porniți cuptorul cu microunde la putere maximă și setați timpul de gătire: pentru orez alb - 15-20 minute; pentru cel brun și cel sălbatic - 20-25 de minute.
Indiferent de tipul de orez, după gătire, trebuie să amestecați cerealele și să le lăsați încă 5-10 minute în cuptorul cu microunde oprit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News