Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat un preparat cu orez, carne de pui, ardei, intitulat „Pilaf sârbesc cu pui”.
1 pui
500 gr orez cu bob rotund
ulei de măsline
7-8 bucăți ardei gras
2-3 cepe
1 cățel de usturoi
supă de pui
condimente pentru pui
roșii cherry
sare
piper
Puiul se masează cu ulei de măsline, atât pe exterior, cât și pe sub pielea de pe piept. Se adaugă condimente pentru pui și boia de ardei. Se prepară la cuptor până se rumenește la foc mediu.
Pentru a prepara orez sârbesc, se călesc în ulei de măsline ceapa tocată împreună cu un cățel de usturoi strivit. Când ceapa își schimbă culoarea, se adagă ardei gras, iar peste câteva minute orezul clătit bine și scurs.
Se amestecă ușor să se călească și orezul, apoi se adaugă supa de pui fierbinte, în proporție de 3:1 față de orez, notează a1.ro. Se lasă să fiarbă orezul sârbesc la foc domol, până absoarbe toată supa. Se asezonează cu sare și piper.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu