EXCLUSIV  Piloții ucraineni, instruiți pe F-16 în România. Ministrul Angel Tîlvăr, date despre centrul Lockheed Martin de la Fetești / video

Foto cu rol ilustrativ: Unsplash
Foto cu rol ilustrativ: Unsplash

Ministrul Angel Tîlvăr a vorbit despre instruirea piloților ucraineni pe avioane F-16.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, a fost invitat la DC News și Defense România, unde a vorbit despre instruirea piloților ucraineni pe avioane F-16 în România.

„Acest centru satisface nevoile de pregătire a piloților români, în condițiile în care urmează să primim F-16 foarte curând. În plus, poate ajuta și alți piloți din alte țări, inclusiv parteneri din Ucraina.

Semnarea acordului propriu-zis a fost consfințită la Madrid împreună cu colega mea, ministrul Apărării din Țările de Jos și cu Lockheed Martin“, a precizat ministrul Apărării.

„Piloții ucraineni vor avea prioritate?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Nu, nu! Piloții români vor avea prioritate, dar nu din cauză că îi exclude cineva, dar piloții ucraineni au nevoie de o perioadă să învețe limba engleză pentru participare la un astfel de curs. E un interval de timp folosit de altcineva și va fi folosit în primul rând de piloții români“, a precizat ministrul.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Efectele războiului din Ucraina. Ministrul Angel Tîlvăr spune că e posibil să mai existe incidente în România / video

„Putem spune că piloții ucraineni de F-16 vor fi pregătiți în România?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Vor putea fi pregătiți în România. Lucrul ăsta l-am spus în mod explicit.“, a replicat ministrul.

„E primul centru Lockheed Martin din Europa, ceea ce înseamnă foarte mult. Transfer tehnologic în primul rând. Vor fi instructori americani din câte am înțeles“, a completat jurnalistul Tudor Curtifan.

„Vor fi instructori atât pentru elementele care țin de mentenanță, dar și pentru cele care țin de pregătirea propriu-zisă. România face un lucru complicat, dar extrem de complicat și anume asigură infrastructura și lucruri care țin de funcționarea acestui centru, iar Țările de Jos vor veni cu echipamente pe care să se facă această instruire.

Noi ne dorim F-35. Există elemente intermediare între ce se întâmplă acum și F-35. F-16 vom mai vedea în Europa cel puțin 15-20 de ani. Deci, instruirea piloților este pentru noi un lucru foarte important“, a mai spus Angel Tîlvăr.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Mișcarea României în contextul cu dronele prăbușite în România. Ministrul Apărării Angel Tîlvăr, precizări de ultimă oră / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel