Pilotul Cezar Osiceanu vă propune un mic dejun rapid și gustos: ouă cu șuncă. Secretul stă în ingrediente.
”Bucătăria anglo-saxonă a făcut celebră sintagma “eggs and ham” sau pe românește ouă cu șuncă! Astăzi vom pregăti o varianta autohtonă a sintagmei drept pentru care avem nevoie de o felie de jambon mare cât farfuria și potrivit de groasă, o roșie medie tăiată felii circulare, două cepe verzi tocate, trei-patru felii de mozarella, un morcov tăiat fâșii subțiri - 100 grame de Kaiser sau șuncă, cum spune ardeleanul, tăiată bucățele potrivite.
Începem cu călitul morcovilor peste care aruncăm ceapă și apoi bucățelele de șuncă. Așezăm, peste conținutul tigăii noastre, feliuțele de roșii și amestecăm ușor cu o lingură de lemn. Așezăm feliile de mozarella peste și punem capacul pentru ca acestea să se topească bine.
Punem cele două ochiuri în tigaie și nu mai folosim capacul pentru ca acestea să rămână cu gălbenușul auriu, moale și gustos. Așezăm în farfuria noastră felia de jambon.
Punem peste conținutul tigăii noastre și presăram deasupra mirodenii piper, boia, cimbru) și mult mărar. Poftă bună!”, este rețeta pilotului Cezar Osiceanu.
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă și simplă de ardei umpluți cu orez și legume. Pașii sunt ușor de urmat. Nu vă rămâne decât să vă apucați de treabă!
”Ingrediente ardei umpluți cu orez și legume a la Cezar Osiceanu:
4 ardei grași verzi
1 ardei gras galben ca un câmp de rapiță în bătaia soarelui
1 ardei gras roșu bucălat
2 ardei kapia
2 dovlecei frumoși și groși pe care îi scobim în interior
Orez
14 ciuperci cu pălării mari si grațioase
3 morcovi groși și serioși tăiați cubulețe mici
2 cepe roșii tăiate Julien
2 cepe albe tăiate Julien
Orez cu bobul lung
Tăiem în cubulețe codițele ciupercuțelor frumoase și grațioase. Călim separat codițele ciupercilor, morcovii și ceapa. Punem toate împreună în tigaie apoi și turnăm miezul de dovlecei tăiat și el cubulețe.
Călim un pic și separat orezul și apoi, într-un castron, amestecăm legumele trase la tigaie cu orezul ușor călit. După ce am curățat ardeii, îi umplem cu orezul amestecat cu legume. Facem la fel și cu dovleceii. Îi punem în oale de pământ, turnăm apă pe lângă și îi acoperim cu folie, după care țuști în cuptor cu ele la foc mediu timp de circa 30 de minute. Scoatem folia de deasupra, completăm cu vin roșu și suc de roșii, bașca niscaiva roșii cubulețe și înapoi la cuptor cu ele. Din când în când, mai punem peste, cu o lingură, din sosul format pentru ca să se pătrundă bine conținutul ardeilor noștri umpluți. După circa 20 de minute, presăram deasupra mirodeniile: cimbrișor, piper, boia și mai lăsăm încă 10 minute la cuptor.
Când scoatem oalele din cuptor, presăram din greu mărar și pătrunjel tocat proaspăt și, cu grijă, așezăm în farfurie un ardei și un dovlecel umplut. Merge foarte bine pus peste tzatziki proaspăt făcut. Mirosul este superb și doar poftă vă mai trebuie!”, a scris pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News