Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă: o cină ușoară pentru pofticioșii mari și mici.
„Haideți să pregătim o cină ușoară pentru pofticioșii mari și mici. Avem nevoie de:
1 morcov gros și arțăgos tăiat fâșii
3-4 pălării de ciuperci tăiate felii
Câte un ardei gras roșu, galben și verde tăiați fâșii
Un ardei kapia tăiat fâșii
Un castravete de seră tăiat felii
100 grame de măsline negre
Un pahar de vin parfumat roze sau alb
3-4 roșii cherry tăiate cubulețe
100 grame de muguri de pin
Pătrunjel proaspăt și tocat
Mirodenii: piper negru măcinat, curry, busuioc și rozmarin
Semințe pentru salate
Năut fiert
O porție de file de porc cu sos de fructe de pădure
O țelina tăiată fâșii
O sfeclă roșie fiartă, curățata de coajă și tăiată felii
Hrean ras proaspăt
Capere 50 grame
Și acum la treabă! Tragem la tigaie legumele, începând cu morcovii și țelina, apoi adăugăm ardeii și ciupercile. Turnăm mirodeniile și vinul peste și apoi 50 gr de muguri de pin, lăsând la foc potrivit circa 5-6 minute.
Între timp facem:
- humusul: amestecând cu mixerul boabele de năut, împreună cu un pic de ulei de măsline, zeamă de lămâie, mentă verde, piper si boia roșie. La sfârșit presărăm deasupra câțiva muguri de pin.
- salata de roșii, castraveți, măsline, capere, pătrunjel tocat, semințe, muguri de pin, ulei de măsline și o lămâie stoarsă bine.
- salata de sfeclă roșie cu hrean și pătrunjel.
Iar acum montăm toate cele de mai sus.
Varianta cu file de porc în sos de fructe de pădure.
Un pic de pâine albă cu cartofi prăjită și poftă bună!”, vă transmite pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News