Piperchi, rețetă de la nutriționistul Mihaela Bilic: Așa se obține combinația delicioasă

Bucătărie
Bucătărie

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum se prepară piperchi.

„Am rămas datoare cu o rețetă interesantă ce are ca ingredient ardeii kapia copți. E vorba de PIPERCHI, un preparat ce vine de la oierii machidoni, mari iubitori de brânzeturi. Există o mulțime de variante, poate fi și un aperitiv și un fel de bază, poate conține ardei de orice soi sau culoare, important este ca ardeiul să fie copt. Pentru că numai așa se obține combinația delicioasă dintre gustul dulce de ardei copt și cel sărat de telemea.

Această tocană tradițională a aromânilor dobrogeni conține de obicei și roșii și usturoi, care se prăjesc un pic în ulei și se scad bine, apoi se adaugă ardeii copți și brânza. Astăzi eu am ales rețeta mai puțin zemoasă și mai dietetică, gătită la cuptor drept aperitiv pentru o masă de duminică. În funcție de preferințe, puneți lângă ea ouă ochiuri sau omletă, pâine prăjită și gata brunch-ul de sărbătoare!”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

VEZI ȘI: "Tăvălita", cea mai bună prăjitură de casă. Rețetă din Valea Prahovei


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel