Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum se prepară piperchi.
„Am rămas datoare cu o rețetă interesantă ce are ca ingredient ardeii kapia copți. E vorba de PIPERCHI, un preparat ce vine de la oierii machidoni, mari iubitori de brânzeturi. Există o mulțime de variante, poate fi și un aperitiv și un fel de bază, poate conține ardei de orice soi sau culoare, important este ca ardeiul să fie copt. Pentru că numai așa se obține combinația delicioasă dintre gustul dulce de ardei copt și cel sărat de telemea.
Această tocană tradițională a aromânilor dobrogeni conține de obicei și roșii și usturoi, care se prăjesc un pic în ulei și se scad bine, apoi se adaugă ardeii copți și brânza. Astăzi eu am ales rețeta mai puțin zemoasă și mai dietetică, gătită la cuptor drept aperitiv pentru o masă de duminică. În funcție de preferințe, puneți lângă ea ouă ochiuri sau omletă, pâine prăjită și gata brunch-ul de sărbătoare!”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News