Piperul negru are beneficii uriașe pentru sănătate. Iată cu ce probleme te poate ajuta și nu numai.
Din cele mai vechi timpuri, piperul negru a fost folosit nu numai în gătit, ci şi în medicină. Fiind bogat în vitamina C, piperul este deosebit de valoros, acţionând ca un antibiotic natural, datorită protecţiei împotriva infecţiilor şi diverselor boli. Experţii susţin că împiedică dezvoltarea celulelor adipoase şi, în acelaşi timp, accelerează procesul de ardere a grăsimilor.
Piperul negru provine din India şi este bogat în fibre, conţine fier, calciu, magneziu şi multe alte elemente utile. A fost folosit de secole pentru vindecare. Acest condiment ajută la eliminarea problemelor de somn, îmbunătăţeşte digestia, alungă durerile de dinţi şi te scapă de ulcerele bucale, scrie Rador, citând zdrave.to. De asemenea, boabele de piper negru curăţă stomacul şi intestinele.
Însă, atenție! Cu toate efectele sale benefice, piperul nu este recomandat persoanelor cu stomac sensibil şi nici femeilor însărcinate sau care alăptează.
În lupta cu kilogramele în plus, te pot ajuta și migdalele, nu doar piperul negru.
Un pumn de migdale consumate zilnic poate creşte efectul antrenamentelor pentru pierderea în greutate şi poate reduce tensiunea şi durerea după exerciţii fizice intense.
Mai multe grăsimi sănătoase în sânge
Dieta de slăbit prin reducerea aportului caloric este printre cele mai populare abordări pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, unele alimente pot fi foarte benefice în cantităţi mici. De exemplu, migdalele facilitează metabolismul datorită profilului lor nutriţional complex, favorizând reducerea greutăţii prin creşterea grăsimilor sănătoase din sânge.
Potrivit noilor rezultate ale unui studiu desfăşurat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Appalachian, Kannapolis, participanţii la cercetare care au consumat doar 57 de grame de migdale zilnic aveau mai multe grăsimi sănătoase în sânge după exerciţiile fizice, scrie Rador, citând novini.bg.
Migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism
Pe lângă schimbarea metabolismului, migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism. Molecula responsabilă pentru acest efect este 12,13-diHOME, care are un efect pozitiv asupra metabolismului. În grupul celor care au mâncat migdale, nivelul acestei molecule a fost cu 69% mai mare decât în grupul de control.
La studiu au participat 38 de bărbaţi şi 26 de femei. Experimentul a durat o lună. Jumătate au consumat migdale, iar restul, un baton de cereale cu aceleaşi calorii. Nu au făcut exerciţii fizice în mod regulat, ci doar 150 de minute de mişcare moderată timp de o zi sau 75 de minute în două zile consecutive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News