Pippidi: PNL-ului îi ies din gură picioare ca în imaginea iadului de Hieronymus Bosch

Alina Mungiu-Pippidi
Alina Mungiu-Pippidi

Alina Mungiu-Pippidi a comentat situația politică privind formarea noului Guvern.

"Nimeni nu vrea ministerul educației, iar PNL-USR se opun propunerii UMDR de a pune capăt traseismului parlamentar pe motivul ipocrit că e neconstituțional. Asta spune cam totul despre potențialul viitorului guvern de a rezolva ceva pentru societatea românească. Scenariul care se profilează este cel al partidului care a pierdut alegerile, PNL, care are însă președinția și deci serviciile secrete, care va crește de la un sfert din Parlament cît are acum luînd parlamentari de la PSD, AUR, și cine o mai pica. Neconstituțional? Ce prostie: nici nu e nevoie de vreo lege să oprești traseismul, asta a fost o idee proastă a IPP. E destul o înțelegere între partide ca nimeni să nu primească migranți.

"PNL nu are cum rezista tentației"

Asta e tot! Dar, desigur, avînd în vedere ce oameni de valoare sunt la PSD și AUR, PNL, care a înghițit deja bucăți din ALDE, PP Diaconescu și PSD, de îi ies din gură picioare de pe la Giurgiu și Iași ca în imaginea iadului de Hieronymus Bosch, nu are cum rezista tentației. Că doar nu o să avanseze prin meritocrație, adică reușind să convingă populația să îi dea voturi.

De asta, improbabil cum e, scenariul meu-propunere de a face un guvern de uniune națională e mult superior. Oprește traseismul între parteneri, că fiecare se alege cu ceva. Se poate face o înțelegere pentru oprirea politizării, eu nu îi dau afară pe ai tăi, tu nu îi dai afară pe ai mei. Și oricît de curios ar suna, avînd în vedere inconsistența programului PNL+USR mai are și avantajul că se pot totuși negocia și agrea cîteva lucruri. Altele, nu: dar la ora asta nu se poate agrea pe nimic, deci ambițiile sunt oricum reduse", a scris Alina Mungiu-Pippidi pe romaniacurata.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel